Κορονοϊός: Γιατί όσοι μιλούν τουρκικά δεν κινδυνεύουν-Απίθανη εξήγηση επιστήμονα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Μαΐου 2020 | Κόσμος
Όσοι μιλούν τουρκικά δεν κινδυνεύουν από...κορονοϊό, ανέφερε επιστήμονας προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

 

Αυτό υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεταδοτικών Ασθενειών, ο δρ. Μεχμέτ Τζεϊχάν, ο οποίος υποστηρίζει ότι η ομιλία των Τούρκων δεν έχει ένταση και ως λαός δεν είναι φωνακλάδες, άρα βγαίνουν λιγότερα σταγονίδια από το στόμα κι έτσι δεν μεταδίδεται ο ιός.

«Όταν μιλάμε με φωνή χαμηλή εξάγονται λιγότερα σταγονίδια από το στόμα, ενώ όταν φωνάζουμε και μιλάμε δυνατά εξάγονται πολύ περισσότερα σταγονίδια», υποστήριξε.

Ο Τούρκος επιστήμονας επισήμανε ότι ο ιός μεταδίδεται μέσω σταγονιδίων και εξαπλώνεται πολύ περισσότερο όταν μιλάμε. Αλλά όσοι μιλούν την τουρκική γλώσσα μεταδίδουν τον ιό λιγότερο από άλλες γλώσσες.

«Όταν τα γράμματα Τ και Σ τοποθετούνται το ένα δίπλα στο άλλο ή το Τ με το Χ, όπως και στα ρωσικά, καταλαμβάνουν μικρό χώρο και έτσι βγαίνουν πολλά σταγονίδια λέγοντας μαζί αυτά τα γράμματα. Εμείς μιλάμε περισσότερο με το θώρακά μας. Τα τουρκικά άλλωστε δεν έχουν ένταση. Γενικότερα, τα τουρκικά δεν είναι όπως τα ιταλικά, τα ισπανικά ή σαν άλλες γλώσσες που μιλιούνται με ένταση», δήλωσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ