Κορονοϊός: $1,6 δισ. από την αμερικανική κυβέρνηση στη Novavax για το εμβόλιο

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Ιουλίου 2020 | Κόσμος
1,6 δισ. δολάρια χορηγεί η αμερικανική κυβέρνηση στη Novavax για την κάλυψη δοκιμών και κατασκευής δυνητικού εμβολίου στις Ηνωμένες Πολιτείες, με στόχο την παράδοση 100 εκατ. δόσεων έως τον Ιανουάριο του 2021.

 

Οπως μεταδίδει το Reuters, το ποσό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί μέχρι σήμερα από το πρόγραμμα του Λευκού Οίκου «Operation Warp Speed» με στόχο την επιτάχυνση της πρόσβασης σε εμβόλια και θεραπείες για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

«Αυτό που κάνει το Warp Speed είναι ότι πληρώνει για την παραγωγή 100 εκατ. δόσεων, οι οποίες θα παραδοθούν από το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, και ενδέχεται να ολοκληρωθούν έως τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο της επόμενης χρονιάς», δήλωσε στο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Novavax, Stanley Erck.

Καλύπτει επίσης το κόστος διεξαγωγής μεγάλης δοκιμής Φάσης 3 - το τελικό στάδιο των δοκιμών σε ανθρώπους, η οποία θα μπορούσε να ξεκινήσει ήδη από τον Οκτώβριο.

Η ανακοίνωση έρχεται μετά από επένδυση ύψους 456 εκατ. δολαρίων στο δυνητικό εμβόλιο της Johnson & Johnson τον Μάρτιο,  486 εκατ, δολαρίων στη Moderna τον Απρίλιο και έως 1,2 δισ. δολάρια υποστήριξη τον Μάιο στην AstraZeneca για το εμβόλιο αναπτύσσεται με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ