ΕΕ: Εργαζόμαστε με βάση ότι η μετα-Brexit μεταβατική περίοδος ολοκληρώνεται τέλος του 2020

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Ιανουαρίου 2020 | Κόσμος
Η Ευρωπαϊκή Ένωση εργάζεται με βάση την υπόθεση ότι η μεταβατική περίοδος μετά το Brexit θα τερματιστεί στα τέλη της χρονιάς και δεν θα παραταθεί, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ.  

Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον έχει κατ’ επανάληψη αποκλείσει μια παράταση, που μπορεί βάσει νομοθεσίας να διαρκέσει ένα ή δύο χρόνια παραπάνω από τα τέλη του 2020, ωστόσο αυτό είναι κάτι που πρέπει να συμφωνηθεί από τη Βρετανία και τα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της ΕΕ πριν τις αρχές Ιουλίου.

"Μπορούμε να υποθέσουμε σε αυτή τη φάση ότι η μεταβατική περίοδος θα τερματιστεί στις 31 Δεκεμβρίου του 2020", δήλωσε ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ωστόσο, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι η όποια χρονική παράταση --που στόχο θα έχει να υπάρξει διαπραγμάτευση επί μιας νέας συμφωνίας μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ για τα πάντα, από το εμπόριο έως την ασφάλεια-- θα σημαίνει ότι το Λονδίνο θα πρέπει να συνεχίσει να καταβάλλει εισφορές στα ταμεία της ΕΕ. Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η όποια συμφωνία για την παράταση της μεταβατικής περιόδου "προϋποθέτει μια συμφωνία για να συνεχιστεί η οικονομική συμμετοχή και συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στην ΕΕ".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ