Εγκαταλείπουν την Αγγλία οι Πολωνοί και επιστρέφουν στη πατρίδα τους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
18 Νοεμβρίου 2019 | Κόσμος
Αιτία για την κίνηση είναι οι ανησυχίες για το Brexit και η ενίσχυση της πολωνικής αγοράς εργασίας.

Όλο και περισσότεροι Πολωνοί εργαζόμενοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους. Για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία επιστρέφουν περισσότεροι από αυτούς που φεύγουν. Αιτία για την κίνηση είναι οι ανησυχίες για το Brexit και η ενίσχυση της πολωνικής αγοράς εργασίας. 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, η έξοδος των Πολωνών από το Ηνωμένο Βασίλειο καταγράφει ρεκόρ και οδηγεί σε μείωση κατά 85.000 των Πολωνών πολιτών που ζουν στο εξωτερικό. Συνολικά πέρυσι κατοικούσαν εκτός Πολωνίας 2,46 εκατ. σύμφωνα με την πολωνική στατιστική υπηρεσία.

Το κλίμα ενισχύεται και από το χαμηλό ποσοστό ανεργίας στην Πολωνία, γεγονός που δίνει ώθηση στους μισθούς, την ώρα που οι εργοδότες δίνουν «μάχη» για να βρουν εργάτες.

Ο αριθμός των Πολωνών που εργάζονται στο Ηνωμένο Βασίλειο υποχώρησε κατά 98.000, στις 695.000, εν μέσω αβεβαιότητας για τους όρους αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ, αλλά και λόγω της αντιμεταναστευτικής συμπεριφοράς, που είχε ως στόχο και τους Πολωνούς. 

Η πτώση αυτή σημαίνει ότι για πρώτη φορά από το 2006 η Βρετανία δεν είναι στην κορυφή της λίστας με Πολωνούς εργαζομένους, καθώς βρέθηκε πίσω από τη Γερμανία, στην οποία απασχολούνται 706.000 Πολωνοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ