Γαλλία: Πρωτόγνωρες εικόνες από το Παρίσι - Ο κατ΄οίκον περιορισμός το ''ερήμωσε''

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
17 Μαρτίου 2020 | Κόσμος
Ο γενικός περιορισμός του γαλλικού πληθυσμού, τον οποίο επέβαλε η κυβέρνηση στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την επιδημία του κορωνοϊού, ξεκίνησε στις 12:00 τοπική ώρα.

Ο γενικός περιορισμός του γαλλικού πληθυσμού, τον οποίο επέβαλε η κυβέρνηση στην προσπάθεια να αναχαιτίσει την επιδημία του κορωνοϊού, ξεκίνησε σήμερα στις 12:00 τοπική ώρα (13:00 ώρα Ελλάδας), ένα μέτρο εντελώς πρωτόγνωρο στην ιστορία της χώρας.

Για τις επόμενες τουλάχιστον δύο εβδομάδες, περίπου 67 εκατομμύρια άνθρωποι καλούνται να μείνουν στα σπίτια τους εκτός από σπάνιες εξαιρέσεις --για ανεφοδιασμό, λόγους υγείας-- κινδυνεύοντας με επιβολή προστίμου αν δεν το κάνουν. To Παρίσι είναι άδειο εκτός από τους δρόμους όπου υπάρχουν αγορές τροφίμων. 

Νωρίτερα, το Reuters μετέδωσε πως η Γαλλία θα αναπτύξει 100.000 αστυνομικούς για την επιβολή των μέτρων αυστηρού περιορισμού που διέταξε ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα το βράδυ ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, τονίζοντας πως θα συσταθούν σταθερά σημεία ελέγχου σε ολόκληρη τη χώρα.

«Μείνετε σπίτι», δήλωσε ο Καστανέρ, προσθέτοντας ότι πρόστιμα ύψους έως και 135 ευρώ θα επιβάλλονται σε όσους αψηφούν τους αυστηρούς περιορισμούς. 

Το Παρίσι μετατράπηκε σε πόλη-φάντασμα μέσα σε λίγη ώρα μετά τα αυστηρά μέτρα κυκλοφορίας για τον κορωνοϊό

Το μέτρο αποφασίστηκε στο πλαίσιο του «πολέμου» που κήρυξε εναντίον αυτής της παγκόσμιας επιδημίας ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Η Γαλλία έχει ήδη κλείσει εστιατόρια, μπαρ, σχολεία και έχει απαγορεύσει τη λειτουργία χιονοδρομικών κέντρων, όμως ο Μακρόν επισήμανε ότι τα πρωτοφανή αυτά μέτρα εν καιρώ ειρήνης είναι αναγκαία, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες και οι θάνατοι αυξάνονται.

Πηγή: lifo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ