Χρωστάτε; Έξυπνα tips για να αποπληρώσετε τα χρέη σας - Κεντρική Εικόνα

Χρωστάτε; Έξυπνα tips για να αποπληρώσετε τα χρέη σας

04 Ιανουαρίου 2018 | Φήμες & Ψίθυροι
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Έχετε χρέη; Σας έχουμε τη λύση. Η οικονομολόγος και αρθρογράφος του Business Insider Lauren Lyons Cole δίνει χρήσιμες συμβουλές σε όσους έχουν χρέη για το πώς μπορούν σταδιακά να απαλλαχθούν από αυτά

Επιμέλεια: Μαρία Γκουρτσιλίδου

 

 

 

 

Έχετε χρέη; Σας έχουμε τη λύση. Η οικονομολόγος και αρθρογράφος του Business Insider Lauren Lyons Cole δίνει χρήσιμες συμβουλές σε όσους έχουν χρέη για το πώς μπορούν σταδιακά να απαλλαχθούν από αυτά.

Η Lauren Lyons Cole μέσα από ένα βίντεο, το οποίο δημοσιεύει στο Business Insider εξηγεί ότι έχει βοηθήσει πολλούς πελάτης της να ξεχρεώσουν τις οφειλές τους, σημειώνοντας ότι «είναι πολύ πιο εύκολο απ’ ότι νομίζετε όταν σκέφτεστε τις πιστωτικές σας κάρτες ή το δάνειό σας».

Η πρώτη συμβουλή που δίνει η οικονομολόγος προς τους αναγνώστες της είναι να … οργανωθούν. «Πρόκειται για μία διαδικασία την οποία φοβούνται πολλοί άνθρωποι. Ξεκινήστε ένα πρωινό Σαββάτου και αφού πιείτε τον καφέ σας κάντε μία λίστα με τις οφειλές τις οποίες έχετε και πρέπει να αποπληρώσετε. Αν για παράδειγμα έχετε μία Visa και χρωστάτε 2.000 δολάρια, τοποθετήστε αυτό το χρέος πρώτο στη λίστα σας. Επίσης, θα πρέπει να γνωρίζετε το επιτόκιό σας, το ελάχιστο ποσό πληρωμής δόσης και την ημερομηνία λήξης του χρέους. Συνεχίστε αυτή τη διαδικασία για όλα σας τα χρέη που έχουν συσσωρευθεί. Με αυτό τον τρόπο τοποθετείτε σε σειρά προτεραιότητας τις οφειλές σας» επισημαίνει χαρακτηριστικά η οικονομολόγος.

Η ίδια τονίζει: «Έχοντας μία πλήρη εικόνα των χρεών σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα πλάνο. Όμως, πριν προχωρήσετε στη δημιουργία ενός πλάνου καλό είναι να κάνετε ένα βήμα προς τα πίσω. Υπάρχουν μερικά πράγματα, τα οποία θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας. Το πρώτο είναι ότι θα πρέπει να είστε ρεαλιστές κατά τη δημιουργία του πλάνου σας. Δεν θέλετε να αποτύχετε. Αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι απαιτείται χρόνος για να αποπληρώσετε τα χρέη σας. Δύο χρόνια, τρία χρόνια ή και περισσότερο. Δεν είναι κάτι το οποίο διορθώνετε μέσα σε ένα βράδυ και αυτό θα πρέπει να το γνωρίζετε.

Κάτι άλλο πολύ σημαντικό είναι ότι η κατάσταση αυτή είναι προσωρινή. Οπότε ότι κανονίσετε τώρα για την αποπληρωμή των χρεών σας θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα έχει μία συγκεκριμένη διάρκεια. Και σίγουρα μπορείτε να αποπληρώσετε τα χρέη σας. Έχω δει πολλούς ανθρώπους να τα καταφέρνουν.

Για να ρυθμίσετε τα χρέη σας θα πρέπει να πληρώνετε τις ελάχιστες οφειλές των δόσεών σας στην ώρα τους. Αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό. Οπότε μπορείτε να ρυθμίσετε τις πληρωμές των οφειλών σας αυτόματα ώστε να είστε σίγουροι ότι θα πληρωθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία που εσείς θέλετε. Το καλύτερο θα ήταν να καταβάλλεται εις διπλούν το ποσό της ελάχιστης δόσης του χρέους σας. Αυτό μπορεί να είναι «σκληρό» σε μερικές περιπτώσεις, όμως θα σας διευκολύνει αρκετά να απαλλαγείτε πιο γρήγορα από τις οφειλές σας.

Μερικοί άνθρωποι προτείνουν να αποπληρώνονται πρώτα τα μικρότερα ποσά χρεών. Αν αυτός ο τρόπος λειτουργεί καλύτερα για κάποιους, τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Το βασικό είναι να αποκτήσετε μία «ώθηση» και να βλέπετε σταδιακά τα χρέη σας να μειώνονται. Ίσως, θα πρέπει να κάνετε κάποιες δοκιμές για να δείτε ποιος τρόπος αποπληρωμής είναι καλύτερος για εσάς.

Όταν δημιουργήσετε το δικό σας σχέδιο είναι βασικό να το ακολουθήσετε κατά γράμμα. Εάν έρθουν στα χέρια σας επιπλέον χρήματα από κάποια πηγή καλό είναι να τα διαθέσετε κατ’ ευθείαν για την αποπληρωμή του χρέους σας.

Δεν έχετε λοιπόν παρά να εφαρμόσετε το σχέδιό σας και να παρακολουθήσετε την εξέλιξή του». 

 

Δείτε το σχετικό βίντεο:

 

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ