720 κιλά ακατάλληλα όστρακα κατασχέθηκαν στη Καβάλα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
11 Οκτωβρίου 2019 | Φήμες & Ψίθυροι
Επτακόσια είκοσι κιλά (720 kg) όστρακα υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Καβάλας, ενώ συνελήφθη ένας 47χρονος για την κατοχή και την μεταφορά τους. 

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας επί της Εγνατίας Οδού (στο ύψος του Εμπορικού λιμένα Καβάλας προς Θεσσαλονίκη), Ι.Χ.Ε. όχημα με οδηγό και ιδιοκτήτη τον ανωτέρω, ο οποίος μετέφερε σαράντα πέντε (45) σάκους με δίθυρα μαλάκια (όστρακα) του είδους αχιβάδα, βάρους επτακοσίων είκοσι κιλών (720 kg), χωρίς συνοδευτικά έγγραφα - σήμανση.

Το εν λόγω όχημα οδηγήθηκε στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, όπου διαπιστώθηκε ότι τα ανωτέρω όστρακα ήταν υπολειπομένων διαστάσεων και ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, ενώ το όχημα δεν ήταν κατάλληλο για μεταφορά οστρακοειδών (μη τήρηση ψυκτικής αλυσίδας και κανόνων υγιεινής).

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ η εν λόγω ποσότητα οστράκων κατασχέθηκε και πρόκειται να καταστραφεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ