Σκωτία: Παραιτήθησε ο ΥΠΟΙΚ επειδή μαθεύτηκε ότι παρενοχλούσε ανήλικο αγόρι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
07 Φεβρουαρίου 2020 | Φήμες & Ψίθυροι
O υπουργός Οικονομικών της Σκωτίας Ντέρεκ ΜακΚέι παραιτήθηκε έπειτα από το δημοσίευμα εφημερίδας ότι είχε στείλει εκατοντάδες μηνύματα σε ένα 16χρονο αγόρι.

Ο 42χρονος ΜακKέι ζήτησε συγγνώμη χαρακτηρίζοντας ανόητη τη συμπεριφορά του. «Συμπεριφέρθηκα ανόητα και λυπάμαι ειλικρινά. Ζητώ ανεπιφύλακτα συγγνώμη προς το εμπλεκόμενο πρόσωπο και την οικογένειά του. Ήταν μεγάλη μου τιμή ότι υπηρέτησα στην κυβέρνηση και λυπάμαι που απογοήτευσα τους συναδέλφους μου και τους υποστηρικτές μου», ανέφερε σε ανακοίνωσή του.

Η εφημερίδα Sun έγραψε ότι ο ΜακΚέι, ο οποίος θεωρούνταν πιθανός μελλοντικός ηγέτης της Σκωτίας, είχε στείλει στο αγόρι 270 μηνύματα στο Instagram, μέσα σε μια περίοδο έξι μηνών, λέγοντάς του ότι είναι «χαριτωμένο» και προσκαλώντας το σε δείπνο. Ο ΜακΚέι επρόκειτο σήμερα να καταθέσει τον ετήσιο προϋπολογισμό της κυβέρνησης της Σκωτίας, όταν δημοσιεύτηκε η είδηση στο πρωτοσέλιδο της σκωτσέζικης έκδοσης της Sun.

Όπως είπε ο ίδιος, μίλησε με την πρωθυπουργό της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζον και παραιτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης. Η ίδια η Στέρτζον δήλωσε ότι η συμπεριφορά του ΜακΚέι «δεν ικανοποιούσε τα απαιτούμενα πρότυπα» και ότι τον προϋπολογισμό θα τον καταθέσει τελικώς η υπουργός που είναι αρμόδια για τα δημόσια οικονομικά Κέιτ Φορμπς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ