Πολύφερνη νύφη η Wind

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02 Δεκεμβρίου 2019 | Φήμες & Ψίθυροι
Ολοένα και μεγαλώνει το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Wind


Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται το τελευταίο διάστημα για τη Wind και όπως όλα δείχνουν, εξελίξεις αναμένονται άμεσα. Η εταιρεία καταγράφει συνεχή ανάπτυξη και, όπως είναι λογικό, έχει τραβήξει τα βλέμματα ενδιαφερόμενων επενδυτών πάνω της. Μόλις ανακοίνωσε πως έκλεισε και το τρίτο τρίμηνο του 2019 με αύξηση εσόδων και ενίσχυση της πελατειακής βάσης τόσο σε ιδιώτες όσο και σε επιχειρήσεις, ενώ το πιο σημαντικό είναι πως η επίδοση αυτή έρχεται να προστεθεί σε μια συνεχή πορεία ανάπτυξης τα τελευταία χρόνια.

Είναι χαρακτηριστικό πως την τριετία 2016-2018 η Wind Ελλάς εμφάνισε αύξηση των EBITDA κατά 36,7% ενώ συγκεκριμένα, το 2018, παρουσίασε συνολικά έσοδα 509,4 εκατ. ευρώ και EBITDA ύψους 119,6 εκατ. ευρώ. Φυσικά, οι όποιες εξελίξεις επισπεύδονται, επίσης, από το γεγονός πως τον Οκτώβριο του 2019, ο Όμιλος Wind άντλησε 525 εκατ. ευρώ από τις διεθνείς κεφαλαιαγορές με την έκδοση πενταετούς ομολόγου. Σε συνδυασμό και με την κινητικότητα που καταγράφεται στην εγχώρια αγορά, η επιτυχημένη αυτή έκδοση ομολόγου ίσως να αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων.

Στο «παιχνίδι» της διεκδίκησης της Wind ακούγεται πως θα μπουν διάφορα ισχυρά διεθνή funds, ενώ εσχάτως έχει προκύψει φημολογία και για δύο παλιούς «γνωστούς» της εταιρείας. Ο ένας είναι ο πρώην επικεφαλής της, Σωκράτης Κομινάκης, ο οποίος είναι πλέον επικεφαλής σημαντικού fund στο οποίο φέρεται να συμμετέχει και ο συνεργάτης και χρόνια φίλος του, Βαγγέλης Μαρινάκης. Η φήμη για ενδιαφέρον του fund με επικεφαλής τον Σωκράτη Κομινάκη για τη Wind έχει κυκλοφορήσει στην αγορά εδώ και περίπου ένα μήνα, αλλά κανείς δεν μπορεί να την επιβεβαιώσει ή να τη διαψεύσει με σιγουριά.

Ένα, όμως, ακόμη πολύ ενδιαφέρον σενάριο που κυκλοφορεί τελευταία είναι αυτό που θέλει τον Πάνο Γερμανό να εξετάζει το ενδεχόμενο να αποκτήσει τη Wind. Aν το σενάριο αυτό ευοδωθεί, η Οlympia Group αναμένεται να έχει την υποστήριξη του ισλανδικού fund Novator. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος συμφερόντων Πάνου Γερμανού μαζί με τους Ισλανδούς συνεργάζονται και διατηρούν μαζί το 50,01% της Play, Νο 1 εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην Πολωνία.

Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί πως ήδη από το 2012 υπάρχει στρατηγική συνεργασία μεταξύ Wind και Olympia Group, που όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, προέβλεπε και την απόκτηση του 10% της εταιρείας τηλεπικοινωνιών από τον όμιλο επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται πως σήμερα τον έλεγχο της Wind έχουν οι επενδυτικές εταιρείες Golden Tree Asset Management (GTAM) και Cyrus Capital Partners, που κατέχουν το 95% της Crystal Almond Holdings Limited, μητρικής της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ