Ο αδερφός του Εσκομπάρ «επικηρύσσει» τον Έλον Μασκ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Οκτωβρίου 2019 | Φήμες & Ψίθυροι
«Διαμάχη» φαίνεται πως έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον αδελφό του Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος έχει δεσμευθεί να «κατατροπώσει» τον Έλον Μασκ, ισχυριζόμενος ότι ο δισεκατομμυριούχος του έκλεψε την ιδέα με το… φλογοβόλο.

Ο Ρομπέρτο Εσκομπάρ, 72 ετών, πρώην λογιστής του αδερφού του, ισχυρίζεται ότι είχε συζητήσει την ιδέα του με έναν από τους μηχανικούς του Musk κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην ένωση Εσκομπάρ το καλοκαίρι του 2017.

Ο λόγος για το φλογοβόλο (flamethrower) της εταιρίας του Boring Company ή, σωστότερα, το όχι-φλογοβόλο (not-a-flamethrower), το οποίο είναι κάτι που προφανώς δεν χρειάζεται κανείς αλλά πούλησε σαν τρελό!

Η ιδέα του προϊόντος ακροβατούσε φυσικά στα όρια της νομιμότητας, γι’ αυτό και όπως επέμεναν οι δικηγόροι του Μασκ, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος φρόντισε να περιλάβει όρους και προϋποθέσεις χρήσης στο ανατρεπτικό προϊόν του. Όρους για… γέλια!

Το φλογοβόλο των 500 δολαρίων απαγορεύεται λοιπόν να το χρησιμοποιήσεις στο σπίτι, κατά της γυναίκας σου(!) και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο που θα βάλει σε κίνδυνο ανθρώπους και περιουσίες. Και όπως σπεύδει να μας πει η Boring Company, η καλύτερη χρήση του είναι στην crème brulee!

Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν ο σύγχρονος Μίδας της τεχνολογίας ανακοίνωσε πως θα αρχίσει να πουλά φλογοβόλα, αφού το καπελάκι του με το λογότυπο της Boring Company είχε ήδη πουλήσει 50.000 κομμάτια.

Δύο μήνες μετά και έχοντας κλείσει μόλις μία βδομάδα πωλήσεων, το όχι-φλογοβόλο ξεπούλησε και το τελευταίο από τα 20.000 κομμάτια, μαζεύοντας 10 εκατ. δολάρια σε 100 ώρες! Το καλύτερο της ιστορίας είναι βέβαια πως οι τυχεροί που το απέκτησαν έπρεπε να μπουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας ως τις 24 Μαΐου και να συμφωνήσουν κατόπιν εορτής με τους όρους χρήσης.

Ο κ. Εσκομπάρ ισχυρίζεται ότι πρότεινε την ιδέα στον μηχανικό του Μασκ μήνες πριν από την απελευθέρωσή τους και ότι είχε εμπνευστεί αυτή την ιδέα από την συνήθεια του αδελφού του να καίει χρήματα ως εναλλακτική λύση για τη θέρμανση.

«Θα κάνω τα πάντα για να χάσει την Tesla»

Ο Εσκομπάρ ξεκίνησε το δικό του φλογοβόλο κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους και απείλησε να μηνύσει τον Musk για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. Ανταποκρινόμενος στο twitter, ο Μασκ έγραψε: «Δεν είναι φλογοβόλο, ο κ. Εσκομπάρ».

Όμως ο Εσκομπάρ δήλωσε στην Telegraph ότι εξακολουθεί να κινεί νομικές ενέργειες. «Θα καταθέσουμε σύντομα αγωγή ύψους 100 εκατομμυρίων δολαρίων εναντίον του και θα προσπαθήσω να φανταστώ ότι θα χάσει το φρούριο του στο Tesla Inc», δήλωσε ο Εσκομπάρ.

«Ξέρει ακριβώς τι μας έχει κάνει». Το φλογοβόλο του Εσκομπάρ πωλείται online έναντι 249 δολαρίων.

Πηγή: newmoney.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ