Κορονοϊός: Γιατί αναβλήθηκε η κηδεία του 53χρονου μικροβιολόγου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Μαρτίου 2020 | Φήμες & Ψίθυροι
Απίστευτες σκηνές στη Σιάτιστα με αστυνομικούς να φορούν μάσκες, στολές και γάντια για να παραλάβουν την εξουσιοδότηση των συγγενών του 53χρονου.

 Δεν έχουν τέλος οι τραγικές στιγμές που βιώνει η οικογένεια του 53χρονου μικροβιολόγου από τη Σιάτιστα, ο οποίος έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό πριν λίγες μέρες. Το γραφείο κηδειών πήγε να παραλάβει την Τρίτη το απόγευμα τη σορό του 53χρονου από το ΑΧΕΠΑ, αλλά η νοσηλεύτρια βάρδιας στη ΜΕΘ δεν επέτρεψε την παραλαβή του, γιατί δεν υπήρχε εξουσιοδότηση από συγγενείς πρώτου βαθμού.

Τόσο ο αδελφός του όσο και η μάνα του  βρίσκονται σε καραντίνα. Η νεκροφόρα αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω,  αφού ήδη είχε περάσει η ώρα και ταφή δεν γίνεται μετά τη Δύση του Ήλιου. Ο ιερέας, ο γαμπρός και  η αδερφή του εκλιπόντος περίμεναν εν τω μεταξύ στην εκκλησία του Αγίου Νικάνορα τη σορό, η οποία ποτέ δεν έφτασε. Το απόγευμα της Τρίτης (17.3) ειδοποιήθηκαν ότι δε θα γίνει η κηδεία.

Οι αρχές ακολουθώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, φορώντας μάσκες και γάντια προσκόμισαν την εξουσιόδοτηση έξω από την πόρτα του σπιτιού της μητέρας και του αδερφού του 53χρονου. Λίγο αργότερα παρέλαβαν το έγγραφο το οποίο δόθηκε στο γραφείο τελετών για να προσκομιστεί στο νοσοκομείο.  Η σωρός του 53χρονου παρελήφθη από το Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, από το γραφείο Τελετών με την απαραίτητη εξουσιοδότηση των συγγενών. Η κηδεία του άτυχου 53χρονου Γιάννη Γκιάτα πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα,Τετάρτη (18.3), στη Σιάτιστα στον Άγιο Νικάνορα σε κλειστό οικογενειακό κύκλο Η 14ήμερη καραντίνα των συγγενών ολοκληρώνεται την προσεχή Παρασκευή

Ο 53χρονος το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Δυτική Μακεδονία

Ο 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα που είχε ο κορονοϊός στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ