Τράπεζα Κύπρου: Ετοιμάζει τα καταστήματα της νέας ψηφιακής εποχής - Κεντρική Εικόνα

Τράπεζα Κύπρου: Ετοιμάζει τα καταστήματα της νέας ψηφιακής εποχής

15 Φεβρουαρίου 2019 | Τράπεζες
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Τα τραπεζικά καταστήματα της νέας ψηφιακής εποχής και της ανοικτής τραπεζικής σχεδιάζει η Τράπεζα Κύπρου και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο στο είδος του στη Λεμεσό.

Τα τραπεζικά καταστήματα της νέας ψηφιακής εποχής και της ανοικτής τραπεζικής σχεδιάζει η Τράπεζα Κύπρου και μέχρι τέλος του χρόνου αναμένεται να λειτουργήσει το πρώτο στο είδος του στη Λεμεσό. Ήδη ετοιμάζονται να γίνουν αλλαγές σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας που σημαίνει αλλαγή ρόλων των υπαλλήλων, κυρίως αυτών που εργάζονται στα ταμεία.

Δηλαδή, με τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τα ταμεία θα μειώνονται και τα ηλεκτρονικά κανάλια εξυπηρέτησης θα πάρουν τη θέση τους. Με τον τρόπο αυτόν απελευθερώνονται ικανοί εργαζόμενοι από θέσεις χαμηλής προστιθέμενης αξίας, όπως αυτές στα γκισέ, και μετατίθενται σε υπηρεσίες συμβουλευτικής, που μπορούν να αποφέρουν σημαντικά έσοδα στην Τράπεζα. Ήδη η Τράπεζα Κύπρου έχει εισαγάγει σ’ ορισμένα καταστήματα τις Αυτόματες Μηχανές Μέτρησης Κερμάτων, που σημαίνει απελευθέρωση ταμείων από την καταμέτρηση και λιγότερες ουρές στα ταμεία.

Προς το παρόν σε 11 καταστήματα στη Λευκωσία λειτουργούν οι υπό αναφορά αυτόματες μηχανές, σε τέσσερα στη Λεμεσό, σε τρία στη Λάρνακα, σε δύο στην ελεύθερη Αμμόχωστο και σε ένα στην Πάφο. Στην εξελιγμένη τους μορφή μετράνε νομίσματα/κέρματα, κάνουν κατάθεση και βγάζουν απόδειξη. Τοποθετούνται σε καταστήματα όπου υπάρχει ανάγκη από εμπόρους, κατάθεσης μεγάλων ποσοτήτων κερμάτων και αναμένεται να αυξηθούν. 

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός της Τράπεζας Κύπρου έχει περάσει και σε άλλα επίπεδα που διευκολύνουν τη δουλειά των εργαζομένων. Έχουν αρχίσει και εγκαθίστανται σταδιακά σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας οι Teller Cash Recycler (TCR) για ταχύτερη εξυπηρέτηση και μεγαλύτερη ασφάλεια. Αυτό είναι ένα μηχάνημα/υπολογιστής που ελέγχει την ταυτότητα των εισερχόμενων χαρτονομισμάτων και τα αποθηκεύει με ασφάλεια σε μια εσωτερική θυρίδα.

Πηγή: philenews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ