“Κόκκινα” Δάνεια: Δεύτερη ευκαιρία σε επιχειρήσεις

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Ιουλίου 2014 | Τράπεζες
Τη συνεργασία των τραπεζών στο στόχο της δημιουργίας ενός μηχανισμού αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης.

Τη συνεργασία των τραπεζών στο στόχο της δημιουργίας ενός μηχανισμού αντιμετώπισης των «κόκκινων» δανείων επιδιώκει το υπουργείο Ανάπτυξης. Ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας, είχε συνάντηση με το προεδρείο της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών (ΕΕΤ) για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κώδικας δεοντολογίας για τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τόσο των επιχειρήσεων όσο και των νοικοκυριών, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Δίκαιου, αλλά και με επιπλέον δικλείδες ασφαλείας, θα δημιουργήσουν ένα “καλάθι χρηματοπιστωτικών προϊόντων” και θα επιτρέψει να καταστεί σαφές -για το τραπεζικό σύστημα- ποιες είναι εκείνες οι επιχειρηματικές προσπάθειες, που μπορούν να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης.

Κατ’ επέκταση, δηλαδή, ποιες επιχειρήσεις δικαιούνται ακόμη μία ευκαιρία, μέσα από τη διευθέτηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους.

Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε στενή συνεργασία υπουργείου και τραπεζών, καθώς εκτιμάται ότι μέχρι το Σεπτέμβριο μπορούν να έχουν χαραχθεί οι κατευθυντήριες γραμμές αυτής της διαδικασίας.

πηγή: http://www.bankwars.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ