Σε ανασύνθεση οδηγείται η διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με ορίζοντα την 31η Μαρτίου, όταν πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου ο κ. Νίκος Καραμούζης. 

Σε ανασύνθεση οδηγείται η διοίκηση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών με ορίζοντα την 31η Μαρτίου, όταν πρόκειται να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου ο κ. Νίκος Καραμούζης

Ο κ. Καραμούζης, ο οποίος στη θητεία του στην ΕΕΤ αναβάθμισε καταλυτικά τον ρόλο και τον λόγο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στα διεθνή κέντρα αποφάσεων, θα αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου, καθώς έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Ιούνιο την αποχώρησή του από τη Eurobank στα τέλη Μαρτίου 2019.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Capital.gr, ο κ. Καραμούζης θα παραμείνει ως Σύμβουλος στη Eurobank μέχρι τον Σεπτέμβριο και αργότερα  θα διατηρήσει την παρουσία του στον Όμιλο, κατέχοντας θέσεις στα διοικητικά συμβούλια των θυγατρικών Κύπρου και Λουξεμβούργου.

Ως πιθανότερος διάδοχός του στη θέση του Προέδρου της Eurobank ακούγεται ο κ. Γιώργος Ζανιάς, ο οποίος είχε διατελέσει Υπουργός Οικονομικών στην υπηρεσιακή κυβέρνηση Π. Πικραμμένου το 2012. Ο κ. Ζανιάς είχε διατελέσει επίσης Πρόεδρος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και παλαιότερα Πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών (2001 – 2004) και Πρόεδρος του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ).

Η επικείμενη αλλαγή ηγεσίας στην κορυφή της ΕΕΤ θα φέρει γενικότερες αλλαγές στη διοίκηση της Ένωσης, οι οποίες αναμένεται να δρομολογηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΕΤ τον ερχόμενο μήνα. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υποψηφιότητα για την θέση του Προέδρου της ΕΕΤ έχουν θέσει ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Χαντζηνικολάου και ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, υποψήφιοι για τη σύνθεση της Εκτελεστικής Επιτροπής (στην Επιτροπή μετέχει και ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας της ΕΕΤ) θα είναι οι κ.κ. Γιώργος Αρώνης, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Alpha Bank, Επικεφαλής του Retail, Wholesale Banking και International Network, Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, Group Chief Operating Officer & Διεθνείς Δραστηριότητες Ομίλου, Δημήτρης Καποτόπουλος, Εκτελεστικό Μέλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, Γενικός Διευθυντής Εταιρικής Τραπεζικής ΕΤΕ και ο κ. Βασίλης Κουτεντάκης, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής και Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς, Επικεφαλής του Τομέα Λιανικής, Δικτύου και Καταθέσεων.

Οι διοικητικές ανακατατάξεις στην ΕΕΤ θα επιφέρουν και πλήρη επανεξέταση της σύστασης όλων των Επιτροπών που βρίσκονται υπό την Εποπτεία της Εκτελεστικής Επιτροπής. 

Πηγή: capital.gr 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ