Ψάλτης (Alpha Bank): Όρος επιβίωσης η αξιοποίηση της ψηφιακής τεχνολογίας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12 Οκτωβρίου 2020 | Τράπεζες
Τι ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ε. Ψάλτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum.

Στην πορεία της Alpha Bank προς ένα ισχυρό και βιώσιμο μέλλον, με έναν από τους άξονες να αποτελεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Alpha Bank Βασίλειος Ε. Ψάλτης, κατά τη διάρκεια συζήτησης, στο πλαίσιο του 3oυ Athens Investment Forum. «Όρο επιβίωσης για την οικονομία και τις τράπεζες», χαρακτήρισε ο κ. Ψάλτης την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών, οι οποίες «ανατρέπουν τις υφιστάμενες οργανωτικές δομές και μετασχηματίζουν τις διαδικασίες, οδηγώντας νομοτελειακά σε νέα πρότυπα επιχειρηματικής ανάπτυξης». Διέκρινε τέσσερις λόγους αισιοδοξίας για το ψηφιακό μέλλον της χώρας μας - τα προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το δυναμικό οικοσύστημα νεοφυών επιχειρήσεων που έχουν, όπως ανέφερε, την ψηφιακή τεχνολογία στο DNA τους, την εντυπωσιακή είσοδο του ελληνικού Δημοσίου στον ψηφιακό κόσμο και τις σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες του ανθρώπινου δυναμικού, με ένα πιθανό brain gain που τόσο έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία.

Για τις τράπεζες, τόνισε ότι «η προσοχή μας εστιάζεται αφενός στη σημαντική βελτίωση της εμπειρίας του πελάτη και αφετέρου στο μετασχηματισμό των εσωτερικών διαδικασιών μας», ενώ αναφέρθηκε εκτενέστερα στον ψηφιακό μετασχηματισμό που βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής της Alpha Bank ήδη από το 2017. «Βασική μας επιδίωξη είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στους πελάτες μας να μας προσεγγίζουν με όλους τους δυνατούς τρόπους, χωρίς να απαιτείται να επισκεφτούν το Δίκτυό μας», τόνισε ο κ. Ψάλτης, υπενθυμίζοντας ότι στο α’ εξάμηνο του 2020, το 91% των εγχρήματων συναλλαγών των Πελατών της Τράπεζας πραγματοποιήθηκε μέσω των ψηφιακών της δικτύων (e-banking, ATM, ΚΑΣ), ενώ η χρήση του mobile banking της Τράπεζας κατέγραψε αύξηση 70%, εξυπηρετώντας περισσότερες από 65 εκατομμύρια συνδέσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ