Χρήστος Μεγάλου: Άμεση χρήση του σχεδίου «Ηρακλής» από την Τράπεζα Πειραιώς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
12 Δεκεμβρίου 2019 | Τράπεζες
Tην αισιοδοξία του για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και των τραπεζών υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Χρήστος Μεγάλου σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

Ο Χρήστος Μεγάλου χαρακτήρισε ως ένα πολύ σημαντικό βήμα για τις τράπεζες και την ελληνική οικονομία το σχέδιο «Ηρακλής», σημειώνοντας ότι αλλάζει τα δεδομένα και βοηθά αποφασιστικά το τραπεζικό σύστημα να απαλλαγεί από το βάρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων

Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρθηκε και στην εξαιρετικά θετική αντίδραση στο Χρηματιστήριο, σήμερα.

«Η αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται με ρυθμό ταχύτερο της ευρωζώνης δημιουργούν ένα πολύ θετικό μομέντουμ για τη χώρα», σημείωσε.

Ο κ. Μεγάλου τόνισε ότι το σχέδιο των κρατικών εγγυήσεων θα το αξιοποιήσουν όλες οι τράπεζες και μέσω του σχεδίου θα πετύχουν μείωση μη εξυπηρετούμενων δανείων άνω των 30 δισ. ευρώ τα επόμενα χρόνια.

«Εμείς θα το αξιοποιήσουμε και ήδη εργαζόμαστε πάνω σε αυτό για να είμαστε έτοιμοι να υποβάλλουμε αίτηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Χρήστος Μεγάλου ανέφερε ότι τα αρνητικά επιτόκια δεν βοηθούν την κερδοφορία των τραπεζών προσθέτοντας ότι στο περιβάλλον αυτό οι τράπεζες θα πρέπει να αναπτύξουν άλλους τρόπους για την ενίσχυση των πηγών εσόδων τους. Επεσήμανε ακόμα ότι το ζήτημα των αρνητικών επιτοκίων απασχολεί έντονα όλες τις ευρωπαϊκές τράπεζες και πρόκειται για θέμα με το οποίο ασφαλώς θα ασχοληθεί η νέα ηγεσία της ΕΚΤ.

Σε ότι αφορά την Τράπεζα Πειραιώς σημείωσε ότι στους μετόχους της περιλαμβάνονται αρκετά αμερικάνικα χαρτοφυλάκια αλλά και άλλοι ξένοι θεσμικοί επενδυτές «με τους οποίους διατηρούμε ανοιχτό διάλογο και λαμβάνουμε υπόψιν μας τις απόψεις τους», τόνισε.

Σημείωσε ότι κεντρική στρατηγική επιλογή της διοίκησης ήταν η επιστροφή της τράπεζας σε κερδοφορία προσθέτοντας την θετική ανταπόκρισης της αγοράς με την μετοχή της τράπεζας να έχει σημειώσει άνοδο από την αρχή του έτους άνω του 250%, επίδοση που ήταν η υψηλότερη στην ευρωζώνη.

Ο κ. Μεγάλου απέδωσε την μεγάλη άνοδο της μετοχής στην θετική επίδραση του προγράμματος μετασχηματισμού της τράπεζας που υλοποιείται.

Πηγή: mononews.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ