Τράπεζες: Στα 12 δισ. ευρώ οι αναστολές δόσεων δανείων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Μαΐου 2020 | Τράπεζες
Αναμένεται να αυξηθεί το ποσό.

Δόσεις δανείων συνολικού ύψους 12 δις. ευρώ έχουν αναστείλει μέχρι στιγμής οι τράπεζες, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που ανέλαβαν με το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού και το lockdown της Οικονομίας προκειμένου να ανακουφίσουν τους δανειολήπτες.

Mέχρι στιγμής το ποσό των δόσεων που έχει αναστείλει η κάθε τράπεζα ανέρχεται σε 4 δισ. ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς, 3 δισ. ευρώ για την Alpha Bank και από 2,5 δισ. ευρώ για τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρουν τραπεζικές πηγές, τα ποσά αυτά δεν έχουν παγιωθεί και αναμένεται περαιτέρω αύξησή τους, καθώς αρκετοί δανειολήπτες (επιχειρήσεις και νοικοκυριά) δεν έχουν κάνει ακόμη χρήση του μέτρου, περιμένοντας την εξέλιξη τόσο της πανδημίας, όσο και των λοιπών μέτρων που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Πρόκειται για τα νέα δάνεια προς τις επιχειρήσεις (από σήμερα και μέχρι τις 28 Μαΐου ανοίγει ξανά το πρόγραμμα ΤΕΠΙΧ ΙΙ, ενώ μέσα στο επόμενο 20ήμερο οι τράπεζες αναμένουν και το πρόγραμμα εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας), όσο και για τα μέτρα στήριξης που συνδέονται με την προστασία της πρώτης κατοικίας δανειοληπτών που πλήττονται από την πανδημική κρίση.

Πηγή: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ