Τράπεζες: «Μπλοκάρουν» τα δάνεια σε media!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
20 Ιουλίου 2020 | Τράπεζες
Παρά τις εξαγγελίες και τις δηλώσεις των στελεχών της κυβέρνησης η στρόφιγγα του τραπεζικού δανεισμού δεν θα ανοίξει για όλους…

 

Αν και κατά την περίοδο της έντασης της κρίσης της πανδημίας η κυβέρνηση απηύθυνε κάλεσμα προς τις τράπεζες να μην εξαντλούν την αυστηρότητα τους στους πελάτες τους, να δίνουν γρήγορα δάνεια με ευέλικτο τρόπο και χωρίς γραφειοκρατικά κωλύματα τονίζοντας την ανάγκη για ρευστότητα, τελικά τα πάντα επαφίονται στην κρίση των τραπεζών και των στελεχών τους. Άλλωστε, ήδη από τότε, σημειωνόταν πως «οι τράπεζες οφείλουν να έχουν τραπεζικά κριτήρια τα οποία θα προστατεύσουν τους καταθέτες και θα προστατεύσουν και τους μετόχους τους».

Στα τραπεζικά αυτά κριτήρια, λοιπόν, όπως φαίνεται συμπεριλαμβάνεται και η δραστηριοποίηση σε οποιαδήποτε άλλο κλάδο εκτός από εκείνο των ΜΜΕ. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αρκετές επιχειρήσεις από τον χώρο των media, που έχουν ενημερωθεί -ανεπίσημα- από τραπεζικούς οργανισμούς πως δεν πρόκειται να δανειοδοτηθούν εταιρείες με τον συγκεκριμένο ΚΑΔ. Έχουν απορριφθεί, μάλιστα, ακόμη και αιτήσεις επιχειρήσεων media, που δεν έχουν άλλα βάρη, οφειλές και δανεισμούς.

Όπως φαίνεται οι τράπεζες φοβούνται να μην επαναληφθούν φαινόμενα «θαλασσοδανείων» σε οργανισμούς ΜΜΕ όπως συνέβη στο παρελθόν με αποτέλεσμα να χαθούν τεράστια ποσά. Αποφάσισαν, λοιπόν, σε μια από τις πιο κρίσιμες στιγμές της εγχώριας και της παγκόσμιας οικονομίας να «κάψουν και τα χλωρά» και να εμποδίσουν τον δανεισμό για σημαντικό αριθμό επιχειρήσεων, που γνωρίζουν τεράστιες πιέσεις..

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ