Κληρώνει τη Δευτέρα το mega-deal της Εurobank

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
08 Νοεμβρίου 2019 | Τράπεζες
Εβδομάδα εξελίξεων η επόμενη για τη Eurobank καθώς τη Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου, θα κατατεθεί δεσμευτική προσφορά από το σχήμα Fortress- doValue για το 80% της FPS και τις ομολογίες ενδιάμεσης διαβάθμισης του project Cairo.

Επίσης την επόμενη ημέρα συνεδριάζει το Διοικητικό της Συμβούλιο.

Η τράπεζα αποφάσισε στα τέλη Οκτωβρίου να ανοίξει το διαγωνισμό, παρέχοντας στον όμιλο Fortress (Fortress- doValue) τη δυνατότητα να διεξάγει due diligence και να υποβάλει δεσμευτική προσφορά.

Ο έλεγχος από πλευράς του ομίλου Fortress βρίσκεται σε εξέλιξη και τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς. Αν δεν δοθεί παράταση, το Δ.Σ. της Eurobank, που συγκαλείται στις 12 Νοεμβρίου, θα έχει τη δυνατότητα να αξιολογήσει την κατάσταση και πιθανώς να λάβει αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η PIMCO έχει υποβάλει, ήδη, δεσμευτική προσφορά, η οποία δεν κρίθηκε ικανοποιητική από την Eurobank και ακολούθησε νέος γύρος διαπραγμάτευσης, κατά τη διάρκεια του οποίου, λέγεται ότι επήλθαν βελτιώσεις.

Αν και δεν έχει διευκρινισθεί η αγορά θεωρεί δεδομένο ότι για λόγους συγκρισιμότητας των προσφορών, η Fortress θα «μπιντάρει» για το 20% των ομολογιών ενδιάμεσης διαβάθμισης (mezzanine note) της τιτλοποίησης καταγγελμένων και σε βαθιά καθυστέρηση δανείων, ονομαστικής αξίας 7,4 δισ. ευρώ.

Εφόσον ανακηρυχθεί προτιμητέος επενδυτής κάποιος εκ των PIMCO, Fortress, θα εξετασθεί ανασχεδιασμός της δομής της τιτλοποίησης, προκειμένου να αιτηθεί η Eurobank τη λήψη κρατικής εγγύησης για τις ομολογίες πρώτης διαβάθμισης (senior note) που προβλέπεται να διακρατήσει. Ως τότε αναμένεται να έχει ψηφισθεί το νομοσχέδιο για τον Ηρακλή. Θα είναι ως εκ τούτου δεδομένες οι προδιαγραφές ένταξης και θα μπορεί να υπολογισθεί το συνολικό κόστος, που συνεπάγονται, σε συνάρτηση με το όφελος από τη μείωση του σταθμισμένου σε κίνδυνο ενεργητικού.

Πηγή: euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ