Καραμούζης: Η Ελλάδα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
09 Δεκεμβρίου 2019 | Τράπεζες
Η Ελλάδα προσφέρει σήμερα επενδυτικές ευκαιρίες και έχει την δυνατότητα, αν συνεχίσει σε βάθος τη μεταρρυθμιστική ατζέντα να προσελκύσει ξένα κεφάλαια απελευθερώνοντας τη αναπτυξιακή δυναμική της οικονομίας, τόνισε ο Νίκος Καραμούζης από το βήμα του συνεδρίου της Capital Link στη Νέα Υόρκη.

 

Αφού περιέγραψε τα ελκυστικά χαρακτηριστικά στη σημερινή συγκυρία επεσήμανε ότι η κρατικοδίαιτη οικονομία που κυριάρχησε για δεκαετίες και η πρωτοφανής κρίση των τελευταίων δέκα ετών έχουν δημιουργήσει μια σειρά από προκλήσεις, με αποτέλεσμα να παραμένουν σημαντικές αδυναμίες.

Ο Νίκος Καραμούζης ανέλυσε τη σημασία της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων αλλά και της επίλυσης των προβλημάτων που δημιουργούν τα κόκκινα δάνεια στις τράπεζες. Τόνισε ότι απαιτείται να υπάρξει ένα ριζοσπαστικό, φιλικό προς τις επιχειρήσεις νέο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής καθώς και ότι χρειάζεται να ανοίξει ο ανταγωνισμός στον ενεργειακό τομέα.

Καταμετρώντας τους τομείς που υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις ανέφερε τον χώρο των κόκκινων δανείων, τη φιλοξενία, τις υπηρεσίες υγείας, τον ασφαλιστικό κλάδο, τις υποδομές (λιμάνια, σιδηρόδρομος, αεροδρόμια), τα logistics, την βιομηχανία τροφίμων και τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Επεσήμανε το μικρό μέγεθος των ελληνικών εταιρειών υπενθυμίζοντας ότι η νο 400 έχει κύκλο εργασιών μόλις 40 εκατ. ευρώ.

Πηγή: euro2day.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ