Το Hotel Lakonis «ξαναγεννιέται» με νέο όνομα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
15 Οκτωβρίου 2019 | Τουρισμός
H αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργερία του ξενοδοχείου-διαμάντι της Πελοποννήσου, Hotel Lakonis, έχει ξεκινήσει.


Πίσω από την αγορά του Hotel Lakonis βρίσκεται η Αικατερίνα Βαλιώτη, κόρη του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Ευστάθιου Βαλιώτη, με καταγωγή από χωριά που βρίσκονται μερικά χιλιόμετρα έξω από τη Σπάρτη, που ζει και εργάζεται στην Αμερική.

Εκείνη, με τον επίσης Πελοποννήσιο σύζυγό της, ζουν και εργάζονται μεταξύ Αθήνας και Σπάρτης, έχοντας δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Λακωνίας.

Ο λόγος για το υπερσύγχρονο εργοστάσιο επεξεργασίας, τυποποίησης και εξαγωγής ελιάς και ελαιόλαδου Sparta Gourmet, το οποίο συνεργάζεται αποκλειστικά με ντόπιους παραγωγούς.

«Έχουμε εξαιρετικό αγροτικό προϊόν στον τόπο μας», λέει ενθουσιασμένη. «Το λάδι φεύγει στο εξωτερικό εμφιαλωμένο και με την ελληνική ταυτότητα στην ετικέτα, διότι στόχος μας είναι να μάθουν όλοι πως στην Ελλάδα έχουμε το νούμερο ένα προϊόν», συνεχίζει.

Για την κ. Βαλιώτη, το Lakonis είναι ακόμα μία μεγάλη επένδυση που σκοπό έχει να διαφημίσει τις ομορφιές της «δικής της Μάνης» σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Προχωρήσαμε στην αγορά του Ξενοδοχείου τον Οκτώβρη του 2018. Το ήθελα πολύ. Τα καλοκαίρια μου τα περνούσα στη Σπάρτη και το Γύθειο, παρότι γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αμερική. Είχα μείνει στο Lakonis το 1992 – 1993, σε μια περίοδο που είχε ήδη αρχίσει να χάνει την αίγλη του. Σαν Ελληνοαμερικανάκι που ερχόμουν διακοπές, αυτό έβλεπα. Ήταν ένα υπέροχο μέρος, που όμως σαν ξενοδοχείο χρειαζόταν δουλειά», θυμάται.

«Μα γιατί μια επιτυχημένη επιχειρηματίας να μπει στη διαδικασία να πάρει στην κατοχή της ένα ακίνητο που πλέον αποκαλείται ξενοδοχείο-φάντασμα;»,πιθανόν να αναρωτηθεί κανείς. Η απάντηση, όμως, είναι απλή.
«Η Πελοπόννησος είναι φανταστικής ομορφιάς και εύκολα προσβάσιμη. Το Γύθειο συγκεκριμένα είναι και οικονομικά προσιτό και έχει την υποδομή να αποτελέσει τουριστικό θέρετρο κυρίως λόγω τοποθεσίας και προσβασιμότητας. Δεν σε περιορίζει όπως τα νησιά. Έρχεσαι με αυτοκίνητο, δεν εξαρτάσαι από αεροπλάνα και φέρι. Είναι ένας κρυμμένος θησαυρός με τεράστια τουριστική δυναμική. Ένα κρυφό διαμάντι με διάχυτο το παραδοσιακό στοιχείο. Τι άλλο να ζητήσεις;», σχολιάζει.

Η οικογένεια Βαλιώτη ήδη ολοκλήρωσε το στάδιο καθαρισμού του χώρου, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από τους εμπλεκομένους ως «ζούγκλα» με τα σημάδια της εγκατάλειψης ορατά ήδη από το πρώτο βλέμμα στους εξωτερικούς χώρους.

Oι μελέτες πάνω στις οποίες θα στηριχθεί το νέο επενδυτικό σχέδιο έχουν ξεκινήσει. Κάποιες από αυτές έχουν ήδη ολοκληρωθεί, με κάποιες άλλες να βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τη νέα ιδιοκτήτρια, στόχος είναι να διατηρηθούν η ίδια αρχιτεκτονική και το μοντέρνο στοιχείο των ‘60s, αλλά να διαμορφωθούν σωστά και όμορφα οι εσωτερικοί και οι εξωτερικοί χώροι με νέα, σύγχρονα υλικά.

«Το ξενοδοχείο θα είναι μόνο η αρχή», επισημαίνει η επιχειρηματίας η οποία στοχεύει στην «υπεύθυνη ανάπτυξη» με επιπρόσθετα έργα και επενδύσεις στην περιοχή.

«Θα δημιουργηθούν 100 νέες θέσεις εργασίας και θα βοηθηθεί η περιοχή στο σύνολό της. Δεν θέλω να είμαι μόνη μου σε αυτό. Θέλω καθένας ξεχωριστά να ωφεληθεί από αυτό που ετοιμάζουμε. Επιθυμώ αυτό να αποτελέσει την αρχή για τη δημιουργία και άλλων μεγάλων έργων που θα αναπτύξουν τον τόπο μας» ξεκαθαρίζει η Αικατερίνα Βαλιώτη.

Βάσει της εμπειρίας τους, εκτιμούν το έργο ανακατασκευής να διαρκέσει περίπου 16 έως 20 μήνες με ιδανικές συνθήκες.

Πηγή: menshouse.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ