Βράβευση επιχειρηματικών μελών του gi-Cluster

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
04 Μαρτίου 2015 | Τεχνολογία
Διακρίθηκαν Trebbble, Tamasenco, Paspartu και ΕΥ ΖΗΝ σε δείκτες απόδοσης και καινοτομίας

Σημαντική διάκριση των μελών του gi-Cluster για τη συμβολή τους στον κλάδο ψυχαγωγικών και δημιουργικών τεχνολογιών και εφαρμογών στην Ελλάδα, αποτέλεσε η βράβευση των επιχειρήσεων Trebbble, Tamasenco, Paspartu και ΕΥ ΖΗΝ, με βάση την αξιολόγηση επιμέρους δεικτών απόδοσης και καινοτομίας που παρακολουθεί το Corallia ως Φορέας Αρωγός του gi-Cluster.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του cluster που φιλοξενήθηκε στο α2-innohub στο Μαρούσι.

Κεντρικό κριτήριο βράβευσης αποτέλεσε η θετική συνεισφορά σε επιμέρους δείκτες απόδοσης (key performance indicators, KPIs) του gi-Cluster. Μεταξύ των κριτηρίων, βάσει των οποίων επιλέχθηκαν οι νικήτριες εταιρείες, ήταν ο κύκλος εργασιών (turnover), τα έσοδα από εξαγωγές (exports), οι επενδύσεις σε Έρευνα και Ανάπτυξη (Research and Development) και ο αριθμός των εργαζομένων που απασχολούνται από την επιχείρηση.

Η εταιρεία Trebbble απέσπασε βραβείο για τη θετική εικόνα που παρουσίασε σε όλους τους δείκτες αξιολόγησης, εμφανίζοντας σημαντικά οικονομικά μεγέθη. Εκ μέρους της εταιρείας, ο Δημήτρης Μακρής, συνιδρυτής και Head of Mobile, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η βράβευση ήταν ιδιαίτερα σημαντική για εμάς και για όλη την παρουσία μας μέχρι τώρα στο cluster, αλλά και συνολικά ως εταιρεία. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το gi-Cluster γιατί η βράβευση είναι μια σημαντική αναγνώριση για την Trebbble και σίγουρα μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας».

Βραβείο για σημαντική αύξηση του κύκλου εργασιών αποδόθηκε στην εταιρεία Tamasenco, που παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή (+3959,23%) και θετικά οικονομικά μεγέθη. Ο Δημήτρης Κουτσομήτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε ότι «η συνέλευση επιφύλασσε για εμάς και μια πολύ τιμητική έκπληξη που, εκτός από χαρά, μας γεμίζει με περισσότερη ευθύνη, αλλά και όρεξη για την επίτευξη ακόμα μεγαλύτερων και σημαντικότερων στόχων, που ελπίζουμε ότι θα συνεισφέρουν και στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος του gi-Cluster».

Παραλαμβάνοντας το βραβείο για τις επενδύσεις σε Έρευνα & Ανάπτυξη, ο Πέτρος Μπαρμπόπουλος, Γενικός Διευθυντής της Paspartu, η οποία σημείωσε αύξηση (+43,85%) στον σχετικό δείκτη σχολίασε: «είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρεθήκαμε παρέα με ανθρώπους, οι οποίοι σαν στόχο τους έχουν να δημιουργούν και μέσα από αυτό να προχωράμε, να περνάμε ωραία και να βοηθάμε ο ένας τον άλλον».

Το βραβείο για τη διάκριση λόγω δυναμικής παρουσίας στο εξωτερικό απέσπασε η εταιρεία ΕΥ ΖΗΝ. Ο Γιάννης Σωτηράκος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, υπογράμμισε κατά τη διάρκεια της απονομής: «ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το βραβείο αυτό έρχεται ως αναγνώριση μιας προσπάθειας των τελευταίων 5 χρόνων και μας δίνει ώθηση για το μέλλον».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ