ΣΕΚΕΕ: Παρουσιάστκε η ελληνική αποστολή για το MWC2015

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
03 Φεβρουαρίου 2015 | Τεχνολογία
Θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 2 ως 5 Μαρτίου

Η ελληνική αποστολή στο φετινό Mobile World Congress, που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από 2 ως 5 Μαρτίου, παρουσιάστηκε επισήμως την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου, στους χώρους του INNOVATHENS, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Το ελληνικό περίπτερο, που η δημιουργία του αποτελεί για τρίτη συνεχή χρονιά πρωτοβουλία του ΣΕΚΕΕ, με την υποστήριξη της ελληνικής πολιτείας και συνδιοργανωτή το Enterprise Greece. Παρουσιάζοντας τη φετινή ελληνική αποστολή στη Βαρκελώνη, ο Γεν. Διευθυντής του ΣΕΚΕΕ, Γιάννης Κωτσής-Γιανναράκης, επισήμανε τα βασικά σημεία της στρατηγικής του ΣΕΚΕΕ για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας, που αποτελεί και το σύνθημα της επίσημης ελληνικής αποστολής (Growing the ecosystem). «Εξωστρέφεια, αξιοποίηση του ανθρώπινου κεφάλαιου, συνέργειες και σύνδεση της τεχνολογίας με τους πιο παραδοσιακούς κλάδους της παραγωγής και τις ανάγκες της κοινωνίας. Σε αυτή την κατεύθυνση, η τεχνογνωσία των μελών του ΣΕΚΕΕ από το χώρο του Mobile Internet που αποτελεί κατά γενική παραδοχή τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο παγκοσμίως και πλέον ανατρεπτικό κλάδο, θα είναι βασική συνιστώσα για την επανεκκίνηση της οικονομίας».

Από την πλευρά του συνδιοργανωτή, ο Στέφανος Ησαΐας, Διευθύνων Σύμβουλος του Enterprise Greece, δήλωσε ότι «ο τομέας της καινοτομίας και των τεχνολογιών διαθέτει στρατηγικής σημασίας ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα για τη χώρα μας - πρόκειται για έναν κλάδο με υψηλή προστιθέμενη αξία που βασίζεται στο εξαιρετικά καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας μας και ήδη αναδεικνύεται ως τομέας με έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα βασισμένη στην καινοτομία. Σε συνέχεια της συμμετοχής μας στην περσινή έκθεση, έχουμε πλέον προσθέσει τον κλάδο αυτό στο εκθεσιακό πρόγραμμα του Enterprise Greece και αναπτύσσουμε δράσεις με στόχο την προώθηση του κλάδου και την υποστήριξη των εταιρειών του».

Ο διευθυντής του INNOVATHENS, Αντώνης Οικονόμου, τόνισε ότι «ο Κόμβος Καινοτομίας &  Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων  δίνει το παρόν στο MWC 2015 με σκοπό να προβάλει τη δράση του στο πεδίο της καινοτομικής επιχειρηματικότητας και να παρουσιάσει μερικές από τις πρωτοποριακές ιδέες που εξελίχθηκαν στο χώρο του. Το INNOVATHENS στηρίζει ένθερμα την ελληνική αποστολή στο MWC 2015, συμβάλλοντας ενεργά στην οργάνωσή της, και συμμετέχει στην έκθεση με δικό του stand».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση του αρχηγού της αποστολής και μέλος ΔΣ ΣΕΚΕΕ, Βαγγέλη Αντωνιάδη,  ο οποίος παρουσίασε τους στόχους της και τη φιλοσοφία του οικοσυστήματος, τονίζοντας ότι «η «Εθνική Ομάδα Τεχνολογίας», όπως έχουν αποκαλέσει τις ελληνικές αποστολές, βρίσκεται στη Βαρκελώνη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά για να μείνει μέσα στο τοπίο του Mobility και να διευρυνθεί ακόμα περισσότερο η δικτύωση των συμμετεχουσών εταιρειών – κάτι που, αναμφισβήτητα, θα βοηθήσει στη συνολική εξωστρέφεια του κλάδου». Περιέγραψε, επίσης, τι έχει γίνει μέχρι σήμερα από πλευράς οργάνωσης και προετοιμασίας, αλλά και τις ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες δράσεις που πρόκειται να υλοποιηθούν στις λίγες εβδομάδες που απομένουν ως το MWC.

Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο Σωκράτης Πλούσσας, Πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Νεοφυών Επιχειρήσεων, ο οποίος επεσήμανε τη σημασία που έχει η εξωστρέφεια και η παρουσία στην παγκόσμια αγορά για τις νέες επιχειρήσεις, προσθέτοντας ότι η συνεργασία που αναπτύσσει με τον ΣΕΚΕΕ αποτελεί τη συνέχεια μιας σειράς εξωστρεφών κοινών δράσεων που έχουν προγραμματίσει οι πέντε επιχειρηματικές ενώσεις (των κινητών εφαρμογών, της βιομηχανίας ημιαγωγών, της αεροδιαστημικής, της βιοτεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων), με τον τίτλο Σynergies, για το 2014 και το 2015. Οι συνέργειες αυτές ενισχύουν τη συνεργασία μεταξύ των σημαντικότερων εταίρων του χώρου, καθώς διευκολύνουν την προσέγγιση μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων διαφορετικής προελεύσεως και τομέα.

Η Ιωάννα Σαμπράκου, Προϊσταμένη του τμήματος Διεθνών Σχέσεων & Επικοινωνιών της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων του υπουργείου Ανάπτυξης, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην ITU, ανέλυσε τη σημασία της διεθνούς παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων και τα οφέλη που υπήρξαν για τον κλάδο από την υποστήριξη που παρείχε η ΓΓΤΤ και στις δυο προηγούμενες συμμετοχές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ