Ο γενικός διευθυντής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ και ο πρόεδρος της κινεζικής Alibaba Τζακ Μα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, συζήτησαν για τις νέες κατευθύνσεις στην μεταξύ τους συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ο γενικός διευθυντής του ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (Russian Direct Investment Fund) Κιρίλ Ντμίτριεφ και ο πρόεδρος της κινεζικής Alibaba Τζακ Μα, κατά τη συνάντηση που είχαν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού φόρουμ στο Νταβός, συζήτησαν για τις νέες κατευθύνσεις στην μεταξύ τους συνεργασία, ιδιαίτερα στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

"Σήμερα είχαμε μια συνάντηση με τον Τζακ Μα της Alibaba. Σχεδιάζουμε να συνάψουμε συμφωνία (για τη σύσταση μικτής εταιρείας στο ηλεκτρονικό εμπόριο e-commerce) με την Alibaba στο πρώτο τρίμηνο, ενώ σχεδιάζουμε να κάνουμε κοινές επενδύσεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και σε data center" δήλωσε ο Ντμίτριεφ, επισημαίνοντας ότι οι αγορές αυτές μπορούν να αποτελέσουν τις νέες κατευθύνσεις συνεργασίας με την κινεζική εταιρεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ