"Πόλεμος" Google-Uber με νέα υπηρεσία ride sharing

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
31 Αυγούστου 2016 | Τεχνολογία
Μια νέα υπηρεσία ride-sharing, εγκαινιάζει η Google, με τον πόλεμο να ξεκινά ανάμεσα σε εκείνη και την Uber που ήδη δραστηριοποιείται στον κλάδο του ταξί«on demand». 

Δημοσίευμα της Wall Street Journal, αναφέρει πως ενδέχεται να ξεσπάσει "πόλεμος" ανάμεσα στις εταιρείες Google και Uber με αφορμή τη νέα υπηρεσία ride-sharing της Google. Το πρόγραμμα ονομάζεται Waze και η Google άρχισε να το εφαρμόζει πιλοτικά στα κεντρικά της στην Καλιφόρνια, τον Μάιο, επιτρέποντας σε χιλιάδες εργαζομένους στην περιοχή, σε συγκεκριμένες εταιρείες, να χρησιμοποιούν το χρησιμοποιούν για να διασυνδέονται μεταξύ τους. Η εφαρμογή Waze, την οποία η Google απέκτησε το 2013, παρέχει οδηγίες σε οδηγούς σε πραγματικό χρόνο, βασιζόμενη σε πληροφορίες από άλλους οδηγούς.

Αντίθετα με την Uber και τη Lyft Inc, που επίσης βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο, οι οποίες λειτουργούν στην ουσία σαν επιχειρήσεις «on demand» ταξί, το Waze επιδιώκει να συνδέει τους δυνάμει επιβάτες με τους οδηγούς που κινούνται προς την ίδια κατεύθυνση. Η εταιρεία έχει ανακοινώσει πως σκοπεύει να χαμηλώσει αρκετά τις μισθώσεις έτσι ώστε να αποθαρρύνει τους οδηγούς από το να λειτουργούν ως οδηγοί ταξί. Το πιλοτικό πρόγραμμα της Waze προς το παρόν χρεώνει 54 σεντ ανά μίλι, πολύ λιγότερο από την Uber και τη Lyft, και προς το παρόν η Google δεν λαμβάνει ποσοστό. Ακόμη, η εταιρεία εκτιμά πως τα έσοδα των οδηγών από το Waze δεν φορολογούνται, επειδή τα θεωρεί πρακτικά χρήματα για τη βενζίνη.

Tο εγχείρημα της Google στο ride-sharing θα μπορούσε να τη φέρει σε απευθείας αναμέτρηση με την Uber, η αξία της οποίας υπολογίζεται στα 68 δισ. δολάρια. Μένει να αποδειχθεί στην πορεία, ποια εταιρεία θα επικρατήσει με μόνο κερδισμένος όπως φαίνεται, τον καταναλωτή που θα επωφεληθεί από τον ανταγωνισμό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ