Ο πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Sage, Guy Berruyer, αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Softomotive.

Η Softomotive, ένας από τους κορυφαίους παρόχους ρομποτικής αυτοματοποίησης διεργασιών (RPA), ανακοίνωσε την τοποθέτηση του Guy Berruyer ως πρόεδρου του διοικητικού της συμβουλίου.

Η Softomotive ιδρύθηκε το 2005 και έκτοτε πρωταγωνιστεί στην αγορά RPA, έχοντας περισσότερους από 8.000 πελάτες παγκοσμίως. Τον Σεπτέμβριο του 2018, ανακοινώθηκε χρηματοδότηση Series A, ύψους 25 εκατομμυρίων δολαρίων, για να βοηθήσει στην περαιτέρω βελτίωση της ισχυρής θέσης της Softomotive στην παγκόσμια τεχνολογική αγορά.

Ο νέος πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Softomotive, κ. Berruyer είναι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Sage που οδήγησε με επιτυχία την εταιρεία σε ένα συνδρομητικό μοντέλο διάθεσης λογισμικού (SaaS). Σημαντική είναι η εμπειρία του, όχι μόνο ως πρώην FTSE-100 Διευθύνων Σύμβουλος, αλλά και ως Πρόεδρος της εταιρείας λογισμικού Linaro, Διευθυντής στο Berger Levrault και Μη Εκτελεστικός Διευθυντής της Meggitt PLC. Είναι επίσης ανώτερος σύμβουλος στο Warburg Pincus LLC και πρώην μέλος του συμβουλίου στο Πανεπιστήμιο του Southampton.

«Η αγορά του RPA επαναπροσδιορίζει τα όρια στην καινοτομία και προσφέρει νέες ευκαιρίες ανάπτυξης. Πρόκειται για μία αγορά που εξαπλώνεται με συναρπαστικό τρόπο», δήλωσε ο κ. Berruyer, προσθέτοντας ότι εντυπωσιάστηκε από τους συνιδρυτές Μάριο Σταυρόπουλο, CEO και Αργύρη Κανινή, COO της Softomotive

Ο κ. Berruyer τόνισε, «Η Softomotive μεταβάλλεται εξαιρετικά γρήγορα και μέρος του ρόλου μου ως πρόεδρος είναι να ενεργήσω ως μέντορας, ανυπομονώ δε να μοιραστώ τις εμπειρίες μου».

Ο κ. Σταυρόπουλος CEO της Softomotive σημείωσε, «Παρά τα σημαντικά οφέλη που έχει προσφέρει έως σήμερα ο συμβατικός τρόπος υλοποίησης του RPA, υπάρχει τεράστιο περιθώριο μεγιστοποίησης τους, αν ο τρόπος αυτός αλλάξει . Στη Softomοtive πιστεύουμε, παρέχουμε και υλοποιούμε μια νέα ανθρωποκεντρική προσέγγιση για το RPA, την οποία ονομάζουμε People1st approach for RPA. Αυτός ο εντελώς διαφορετικός τρόπος ξεκινάει από τον εργαζόμενο δίνοντας του τη δύναμη και τη γνώση να καινοτομήσει αυτοματοποιώντας τις καθημερινές εργασίες του με τη βοήθεια ενός ψηφιακού βοηθού. Με άλλα λόγια ο RPA τρόπος της Softomotive βάζει τον άνθρωπο μπροστά από τα ρομπότ».

Ο κ. Κανινής, COO της Softomotive πρόσθεσε, «Η Softomotive διπλασίασε το ανθρώπινο δυναμικό της το προηγούμενο οικονομικό έτος προκειμένου να ανταποκριθεί στους εξαιρετικά υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης της και θα το υπερδιπλασιάσει και το τρέχον έτος. Συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη των προϊόντων και υπηρεσιών μας παράλληλα με την ανάπτυξη, εξέλιξη και ανέλιξη των ανθρώπων μας. Η Ελλάδα παραμένει κομβική για εμάς και συνεχίζουμε να επενδύουμε στην παρουσία μας εδώ παρόλο που το επιτελικό μας κέντρο μεταφέρθηκε στο Λονδίνο. Παράλληλα έχουμε ενισχύσει την παρουσία μας στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στην Νέα Υόρκη με νέα γραφεία στο One World Trade Center καθώς και σε Βοστώνη και Όστιν. Συνεχίζουμε την ανάπτυξη της παρουσίας μας στην Ινδία, ενώ έχουμε πλέον παρουσία σε Ντουμπάι, Ρωσία, Ν. Κορέα και εξετάζουμε  την προοπτική ανοίγματος γραφείων σε κομβικά σημεία στην Ηπειρωτική Ευρώπη, την Ασία και τον Ειρηνικό».

Τόσο ο κ. Σταυρόπουλος όσο και ο κ. Κανινής επεσήμαναν, «Η συνεργασία μας με τον Guy και η τιμητική αποδοχή της κομβικής θέσης του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου μας γεμίζει με ενθουσιασμό. Η προσωπικότητα και η ανεκτίμητη εμπειρία του να ηγείται επιτυχημένα επί χρόνια μίας από τις μεγαλύτερες και πιο αναγνωρίσιμες εταιρίες παγκοσμίως στο χώρο του λογισμικού όπως η SAGE,  σε συνδυασμό με τα χαρακτηριστικά των υπολοίπων μελών του Δ.Σ., αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας των υψηλών στόχων της Softomotive στο άμεσο μέλλον».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ