Ο Δήμος του Μπάρι και η SIA εγκαινιάζουν το πρώτο blockchain project στην Ιταλία για την έκδοση τραπεζικών εγγυήσεων - Κεντρική Εικόνα

Ο Δήμος του Μπάρι και η SIA εγκαινιάζουν το πρώτο blockchain project στην Ιταλία για την έκδοση τραπεζικών εγγυήσεων

12 Φεβρουαρίου 2019 | Τεχνολογία

300x250 animated

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Ο Δήμος του Μπάρι σε συνεργασία με τη SIA –ηγέτιδα εταιρία υψηλής τεχνολογίας σε υπηρεσίες πληρωμών και υποδομών στην ευρωπαϊκή αγορά– εγκαινιάζουν ένα νέο έργο blockchain τεχνολογίας, αποσκοπώντας στην ψηφιοποίηση της έκδοσης τραπεζικών εγγυήσεων.

Ο Δήμος του Μπάρι σε συνεργασία με τη SIA –ηγέτιδα εταιρία υψηλής τεχνολογίας σε υπηρεσίες πληρωμών και υποδομών στην ευρωπαϊκή αγορά– εγκαινιάζουν ένα νέο έργο blockchain τεχνολογίας, αποσκοπώντας στην ψηφιοποίηση της έκδοσης τραπεζικών εγγυήσεων.

Το έργο αποτελεί την πρώτη απόπειρα που πραγματοποιείται στην Ιταλία για χρήση τεχνολογίας Distributed Ledger (DLT) στην έκδοση τραπεζικών εγγυήσεων στο δημόσιο τομέα, η οποία θα επιτρέψει στο Δήμο του Μπάρι να ψηφιοποιήσει τις διαδικασίες έκδοσης των τραπεζών, των χρηματοοικονομικών μεσαζόντων και των ασφαλιστικών εταιριών και να πιστοποιεί με απόλυτη ασφάλεια εγγυήσεις.

Το καινοτόμο αυτό έργο θα συνεισφέρει, μεταξύ άλλων, στη μείωση του χρόνου που απαιτείται για την ολοκλήρωση διαδικασιών, στην εξάλειψη της πιθανότητας σφαλμάτων λόγω μη αυτοματοποιημένων καταχωρήσεων και στην αποτροπή πιθανής εξαπάτησης με την έκδοση πλαστών εγγράφων από μη-εξουσιοδοτημένα τρίτα μέρη.

Το εγχείρημα θα αξιοποιεί την τεχνολογική υποδομή «SIAchain», την οποία πρόκειται να εφαρμόσει και να υλοποιήσει η SIA, με τη χρήση του blockchain, για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών όπως είναι τα έξυπνα συμβόλαια τα οποία θα επαληθεύουν αυτόματα συμφωνίες και συμβόλαια.

«Το έργο το οποίο έχουμε αναλάβει, σε συνεργασία με τη SIA, θα μας επιτρέψει να εφαρμόσουμε πολιτικές για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών ψηφιοποίησης με την πεποίθηση ότι, ενισχύοντας την εμπειρία μας στη χρήση των DLT, μπορούμε να στηρίξουμε το έργο των φορέων της δημόσιας διοίκησης. Στόχος μας είναι αυτή η πρωτοβουλία να αναπτύξει και να παράγει αξία, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς και να ωθήσει κι άλλους φορείς της δημόσιας διοίκησης να ξεκινήσουν παρόμοια έργα. Το Μπάρι έχει ήδη ανταποκριθεί στην πρόκληση της καινοτομίας» σχολίασε ο Δήμαρχος του Μπάρι, κ. Antonio Decaro.

«Η ανάπτυξη του έργου blockchain με το Δήμο του Μπάρι αποτελεί ορόσημο στον τομέα της ψηφιακής δημόσιας διοίκησης στην Ιταλία, καθώς αποδεικνύει ότι οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης έχουν τη δυνατότητα να βελτιώσουν και να απλοποιήσουν τις πολύπλοκες διοικητικές διαδικασίες, επενδύοντας σε νέες τεχνολογίες. Η SIA υποστηρίζει την καινοτομία στο δημόσιο τομέα με τη σύλληψη και την ανάπτυξη πρωτοβουλιών, με προστατευμένο τρόπο, οι οποίες αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου προγράμματος ψηφιοποίησης της χώρας. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η υποδομή «SIAchain», χάρη στις υψηλές επιδόσεις και τα χαρακτηριστικά ασφαλείας της, προσφέρει σημαντικά οφέλη» δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SIA, κ. Nicola Cordone.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ