Κάμψη στην αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
26 Μαΐου 2016 | Τεχνολογία
Παρά τη συνολική πτωτική τάση, υπήρξαν ορισμένα θετικά αποτελέσματα.

Κάμψη 9,5% κατέγραψε η αγορά των τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων το πρώτο τρίμηνο του 2016, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2015, η οποία διαμορφώθηκε στα 451 εκατ. Ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της GfK TEMAX® Ελλάδας υπήρξαν διψήφια ποσοστά πτώσης στα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Αγαθά (CE), στα Φωτογραφικά Είδη (PH), στα Προϊόντα Πληροφορικής (IT) και στα Είδη Εξοπλισμού Γραφείου & Αναλώσιμων (OE). Βελτίωση παρατηρήθηκε στις Μεγάλες Οικιακές Συσκευές (MDA) και τις Τηλεπικοινωνίες (TC). 

Ειδικότερα, ανά τομέα, σύμφωνα με την έρευνα, τα Ηλεκτρονικά Καταναλωτικά Αγαθά στην Ελλάδα παρουσίασαν μείωση κατά 13,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο τρίμηνο το 2015.

Η πτώση του τομέα των Φωτογραφικών Ειδών συνεχίστηκε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Συνολικά, οι πωλήσεις των ψηφιακών καμερών μειώθηκαν κατά 14,5%, σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2015.

Ο τομέας των Μεγάλων Οικιακών Συσκευών στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 11% με έσοδα 99 εκατ. Ευρώ, ενώ ο τομέας των Μικρών Οικιακών Συσκευών μειώθηκε οριακά (-0,3%).

Η αξία των πωλήσεων στον τομέα των Προϊόντων Πληροφορικής μειώθηκε κατά 38,1%, ενώ στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών αυξήθηκε κατά 5,1%, με συνολικά έσοδα 141 εκατ. Ευρώ.  

Τέλος, ο τομέας των Ειδών Εξοπλισμού Γραφείου & Αναλωσίμων παρουσίασε μείωση κατά 11,6% το πρώτο τρίμηνο του 2016.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ