H Thales ανακοινώνει νέο σχέδιο δράσης μετά την απόκτηση της Gemalto

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
16 Οκτωβρίου 2019 | Τεχνολογία
Η Thales παρουσιάζει το σχέδιο δράσης της μετά την εξαγορά της Gemalto και αναβαθμίζει τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς της στόχους


Η Thales διοργάνωσε πρόσφατα την Ημέρα Κεφαλαιαγοράς 2019 με παρουσία επενδυτών και οικονομικών αναλυτών. Έξι μήνες μετά την ένταξη της Gemalto στο χαρτοφυλάκιο του Ομίλου Thales, η συνάντηση αυτή εστίασε στη νέα παγκόσμια επιχειρηματική μονάδα «Ψηφιακή ταυτότητα και ασφάλεια» (DIS) που αποτελείται από την Gemalto και μια σειρά από ψηφιακές επιχειρήσεις που προηγουμένως εντάσσονταν στο τμήμα Άμυνας & Ασφάλειας.

Ο Patrice Caine, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Thales, καθώς και μέλη της διοίκησης ενημέρωσαν σχετικά με την πρόοδο σύμφωνα με τις στρατηγικές προτεραιότητες του Ομίλου που είχαν ανακοινωθεί στο πλαίσιο αντίστοιχης εκδήλωσης τον Ιούνιο του 2018 και αναβάθμισαν τους μεσοπρόθεσμους οικονομικούς στόχους του Ομίλου.

«Είναι μεγάλη μας χαρά να μπορούμε να ενημερώσουμε τους εκπροσώπους της χρηματοπιστωτικής κοινότητας για την πρόοδο που σημειώσαμε με βάση τις στρατηγικές προτεραιότητες που θέσαμε τον Ιούνιο του 2018 και για τις πολυάριθμες ευκαιρίες ανάπτυξης που προέκυψαν από την εξαγορά της Gemalto, μόλις πριν από έξι μήνες.

Το φιλόδοξο σχέδιο «Ambition 10» που είχαμε καταρτίσει εξακολουθεί να αντικατοπτρίζει τις προσδοκίες μας. Συνεχίζουμε να υλοποιούμε πρωτοβουλίες για την βελτίωση της επιχειρησιακής μας απόδοσης επιταχύνοντας παράλληλα τις επενδύσεις στον τομέα της Έρευνας και Ανάπτυξης. Τα αποτελέσματα τόσο για το 2018 όσο και για το πρώτο εξάμηνο του 2019 μας κάνουν να αισιοδοξούμε για την επίτευξη των στόχων των επόμενων χρόνων.

Η επιχειρηματική μας μονάδα DIS κατέχει ήδη ηγετική θέση στην αγορά ψηφιακών ταυτοτήτων και ασφάλειας που αναπτύσσεται ραγδαία παγκοσμίως. Τα στελέχη μας έχουν εντοπίσει πολλές ευκαιρίες επιχειρηματικών συνεργιών σε όλον τον Όμιλο που εκτιμούμε θα δημιουργήσουν έσοδα πολλών εκατομμυρίων ευρώ έως το 2023.

Παρά το αβέβαιο οικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον, ξεκινάμε μια νέα φάση ανάπτυξης στην Thales με ισχυρούς οικονομικούς δείκτες, χάρη σε μια διευρυμένη πελατειακή βάση και ένα στιβαρό χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας.

Ακριβώς αυτό το χαρτοφυλάκιο τεχνολογίας παγκόσμιας κλάσης και η βαθιά τεχνογνωσία μας, στις πέντε βασικές αγορές που δραστηριοποιείται ο Όμιλος, μας επιτρέπουν να είμαστε δικαιολογημένα αισιόδοξοι για κερδοφόρα ανάπτυξη», δήλωσε ο Patrice Caine, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Thales

Μοναδική ενίσχυση της ψηφιακής τοποθέτησης του Ομίλου Thales

Η εξαγορά της Gemalto επιτρέπει στην Thales να επιταχύνει σημαντικά την υλοποίηση της ψηφιακής της στρατηγικής. Ενισχύει την πολυμορφία του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου του Ομίλου προσθέτοντας κορυφαία τεχνογνωσία σε τρεις βασικούς τεχνολογικούς τομείς που σχετίζονται με την ψηφιακή ασφάλεια: την τεχνολογία ψηφιακών ταυτοτήτων και βιομετρία, την ασφαλή διασύνδεση του Internet of Things και την προστασία και κρυπτογράφηση δεδομένων.

Οι ομάδες εργασίας της Thales έχουν ήδη εντοπίσει ευκαιρίες εφαρμογής σε πολλές από τις δραστηριότητες του Ομίλου, μεταξύ των οποίων, τη συγκέντρωση δυνατοτήτων στον κυβερνοχώρο, τον σχεδιασμό λύσεων ασφάλειας για αεροδρόμια και μεγάλες πόλεις, τη διαχείριση και παρακολούθηση μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) και την υλοποίηση του Internet of Things στον στρατιωτικό τομέα και στη σιδηροδρομική σηματοδότηση.

Στο πλαίσιο των παραπάνω, ο Όμιλος θεωρεί ότι τα έσοδα του θα είναι αυξημένα έως το 2023 χάρη στην εξαγορά της Gemalto (συνέργειες εσόδων) και θα ανέλθουν σε 300 με 500 εκατομμύρια ευρώ.

Επέκταση στις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές ψηφιακής ταυτότητας και ασφάλειας

Μετά και την εξαγορά της Gemalto, η Thales έχει καταστεί ο παγκόσμιος ηγέτης στις αγορές ψηφιακών ταυτοτήτων και ασφάλειας. Αυτές οι αγορές, προσφέρουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης, της τάξεως του 10% ετησίως έως το 2023.

Στις αγορές αυτές, ο Όμιλος θα εφαρμόσει μια διαφοροποιημένη στρατηγική ανάπτυξης:

  • στόχευση ευκαιριών υψηλής αξίας στα γρήγορα αναπτυσσόμενα τμήματα: ενσωματωμένο λογισμικό και υπηρεσίες SIM (eSIM), προστασία δεδομένων στο cloud, δημόσια και εμπορική βιομετρία και ασφαλής συνδεσιμότητα IoT για τις πιο κρίσιμες βιομηχανικές εφαρμογές
  • αυστηρός έλεγχος κόστους και μεγιστοποίηση αξίας σε ώριμες επιχειρήσεις έξυπνων καρτών
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ