Epsilon Net: Ανάπτυξη σε τρεις άξονες μετά την ΑΜΚ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
02 Ιουλίου 2020 | Τεχνολογία
Η Διοίκηση της εταιρείας πληροφορικής και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, «Epsilon Net Α.Ε» ενόψει της μετάταξής της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κατά την διάρκεια ειδικής τηλεδιάσκεψης, παρουσίασε  στους εκπροσώπους των ΜΜΕ την εταιρία, τον στρατηγικό της σχεδιασμό και το επενδυτικό  της πλάνο.

Στην ραγδαία αύξηση του μεριδίου αγοράς που ελέγχει στοχεύει η Epsilon Net το επόμενο διάστημα, σκοπεύοντας να αξιοποιήσει τα κεφάλαια από τη δημόσια προσφορά που θα πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα, με την μετάταξη της εταιρείας από την Εναλλακτική στην Κύρια Αγορά του ΧΑ.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος της εταιρείας Ιωάννης Μίχας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα. Η συνεχής αύξηση του πελατολογίου του και η διείσδυση σε ολοένα μεγαλύτερα μερίδια αγοράς είναι ο κεντρικός στόχος της ανάπτυξης του ομίλου, τον οποίο υπηρετούν οι στοχευμένες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες αλλά και η σχεδιαζόμενη επέκταση σε νέους τομείς της πληροφορικής με την αξιοποίηση της εμπειρίας της στον τομέα Χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας (FinΤech), επεσήμανε ο ίδιος.

α) τις τεχνολογικές  συνεργασίες και τις συμμετοχές σε εταιρείες πληροφορικής με αυστηρά καθορισμένα κριτήρια,

β) την ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού για κάθετες αγορές, τη διεύρυνση του χαρτοφυλακίου των προϊόντων και των δραστηριοτήτων της, την σύνδεση των εφαρμογών με συστήματα πληρωμών, και τέλος

γ) την υλοποίηση ενεργειών για την υποστήριξη  της ανάπτυξης της εταιρίας στο εξωτερικό.

Στο εν λόγω πλαίσιο τόνισε πως η Διοίκηση της EpsilonNet αξιοποιώντας τη σημαντική της διείσδυση σε πάνω από 30.000 πελάτες, και τις ιδιαίτερα σημαντικές προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξής της, επιδιώκει τη συνέχιση των επιτυχημένων αποτελεσμάτων για τα επόμενα χρόνια.

Επιπλέον ανέλυσε τα νέα δεδομένα για τις επιχειρήσεις σε σχέση με την ηλεκτρονική τιμολόγηση που ορίζονται στις τελευταίες αποφάσεις της ΑΑΔΕ και η εφαρμογή τους ξεκινάει εντός του 2020, και την στρατηγική της εταιρείας με πρώτο βήμα την πρόσφατη παρουσίαση της web εμπορικής εφαρμογής ηλεκτρονικής τιμολόγησης "Epsilonsmart”, να προσφέρει στους πελάτες της τις πλέον τεχνολογικά προηγμένες λύσεις εναρμόνισης στις νέες υποχρεώσεις που θεσπίζονται.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος της Epsilon Net επισήμανε πως στο τομέα της εργασίας από απόσταση με τη χρήση cloud και web τεχνολογιών, η Epsilon Net έχει αποκτήσει στρατηγικό προβάδισμα λόγω της επένδυσής της στην οικογένεια προϊόντων Pylon και Smart, με λύσεις εμπορικολογιστικών εφαρμογών, ERP, και εφαρμογών για τη διαχείριση μισθοδοσίας και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, λύσεις που ενισχύονται και με την εθνική στρατηγική για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των επιχειρήσεων.

Το νέο πλαίσιο νομοθετικών αλλαγών αφορά στην  αποστολή δεδομένων από όλες τις ελληνικές επιχειρήσεις προς την ΑΑΔΕ (myDATA) και τα "Ηλεκτρονικά Βιβλία". Αξιοποιώντας τις αλλαγές αυτές η Epsilon Net στοχεύει και προσδοκά βάσιμα αύξηση των πωλήσεων στο επιχειρησιακό λογισμικό και ενίσχυση της κερδοφορίας της εταιρίας.

Σκοπός είναι, η Εταιρεία να συνεχίζει να αναπτύσσεται, επικεντρώνοντας στη συνεχή διεύρυνση του μεριδίου αγοράς, στην παραγωγή προϊόντων επιχειρησιακού λογισμικού σημαντικής προστιθέμενης αξίας και την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας σε όλους τους πελάτες και συνεργάτες της. Βασικός πυλώνας σε κάθε βήμα της οικονομικής ανάπτυξης του Ομίλου και του στρατηγικού μας σχεδιασμού του, αποτελεί η ενδυνάμωση της αξίας της Εταιρείας και του Ομίλου, καθώς και το μακροπρόθεσμο όφελος των μετόχων, των συνεργατών και των εργαζομένων.

Η παρουσίαση έκλεισε με την ανακοίνωση διάθεσης του Ενημερωτικού Δελτίου της Εταιρείας από σήμερα Πέμπτη 02.07.2020 και του χρονοδιαγράμματος της Δημόσιας Προσφοράς που θα ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 10 Ιουλίου.

Όπως σημειώθηκε, οι νέοι μέτοχοι θα δικαιούνται μέρισμα από τα κέρδη της χρήσης του 2019. 

Πηγή: capital.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ