ΕΕΛΛΑΚ: Ημερίδα για το Ελεύθερο Λογισμικό

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Οκτωβρίου 2016 | Τεχνολογία
Συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών ΕΕΛΛΑΚ, σε συνεργασία με το δίκτυο Enterprise Europe Network-Hellas, και το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) πραγματοποιεί την Τετάρτη 26/10/2016 στις 18:00 την Ημερίδα  με θέμα  “Ελεύθερο – Ανοικτό Λογισμικό, Ανοικτή Πρόσβαση και Επιχειρηματικότητα” στο  Αμφιθέατρο "Λεωνίδας Ζέρβας" του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΕΙΕ), με κύριο ομιλητή τον πρόεδρο του FSFE (Free Software Foundation Europe)  Matthias Kirschner.

Ο Matthias Kirschner είναι Πρόεδρος του FSFE. Το 1999 άρχισε να χρησιμοποιεί το GNU/Linux και συνειδητοποίησε ότι το λογισμικό συμμετέχει ενεργά σε όλες τις πτυχές της ζωής μας και ότι η τεχνολογία πρέπει να έχει σαν σκοπό να ενδυναμώσει την κοινωνία και όχι να την περιορίζει. Ως πρόεδρος τoυ FSFE, βοηθά άλλους οργανισμούς, εταιρείες και κυβερνήσεις να κατανοήσουν πώς μπορούν να επωφεληθούν από το Ελεύθερο Λογισμικό - και πώς το Ελεύθερο Λογισμικό μπορεί να βοηθήσει στην προώθηση της ελευθερίας του λόγου, της ελευθερίας του Τύπου  και την προστασία της ιδιωτικότητας.

Στόχος της ημερίδας είναι να παρουσιαστούν τα πλεονεκτήματα του ελεύθερου λογισμικού και της Ανοικτής Πρόσβασης στις επιστημονικές δημοσιεύσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα, για τους πολίτες, τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ