Παπαζαφειρόπουλος (Forthnet): Προσφέρουμε στους συνδρομητές μας αυτό που πραγματικά θέλουν

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
05 Δεκεμβρίου 2019 | Τεχνολογία
Με αφορμή τις εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν στον κλάδο των telecoms και του Pay TV, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, Technology & Customer Care Executive Director. 

H αγορά των τηλεπικοινωνιών και της συνδρομητικής τηλεόρασης μονοπωλεί το ενδιαφέρον το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ένας από τους καταλυτικούς παράγοντες των εξελίξεων είναι και η Forthnet που αποτελεί κορυφαίο πάροχο οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας στη χώρα μας.

Με αφορμή τις εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν στον κλάδο των telecoms και του Pay TV, συναντήσαμε και μιλήσαμε με τον κ. Δημήτρη Παπαζαφειρόπουλο, Technology & Customer Care Executive Director. Ο κ. Παπαζαφειρόπουλος με πολυετή θητεία στη Forthnet και συνολικά στον κλάδο, μας μίλησε για το τι να περιμένουμε από δω και πέρα στο χώρο της οικιακής ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, αλλά και στο τι ετοιμάζει η Forthnet για τους καταναλωτές.

«Για εμάς στη Forthnet, την εταιρεία που έφερε το Internet και τη συνδρομητική τηλεόραση στην Ελλάδα στρατηγική μας κατεύθυνση, είναι η επένδυση σε καινοτόμες υπηρεσίες που βελτιώνουν διαρκώς την εμπειρία του συνδρομητή και καλύπτουν τις ανάγκες του. Είμαστε επικεντρωμένοι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της οικογένειας, είτε με υπηρεσίες, είτε με υποδομές κάτι που ξέρουμε να κάνουμε πολύ καλά. Γνωρίζουμε τον κόσμο του Internet και της ψυχαγωγίας και πώς να τον εξελίξουμε για να ικανοποιούμε πλήρως τις ανάγκες και τις απαιτήσεις των σύγχρονων νοικοκυριών είτε στο σπίτι είτε όπου βρίσκονται. Αυτή τη στιγμή έχουμε λανσάρει την καλύτερη προσφορά της αγοράς, double play με 29,90 ευρώ και Internet που «τρέχει» με έως και 100 Mbps» ανέφερε αρχικά o κ. Παπαζαφειρόπουλος. Για να συμπληρώσει: «Η Forthnet διαθέτει περιεχόμενο υψηλής εμπορικής αξίας αλλά και ένα αξιόλογο στελεχιακό δυναμικό με μοναδική τεχνογνωσία. Tα 700.000 μοναδικά νοικοκυριά και οι περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και κάποιες από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της χώρας, επιβεβαιώνουν ότι είμαστε κορυφαία εταιρεία στον κλάδο της οικιακής ψυχαγωγίας και των τηλεπικοινωνιών».

Για να συνεχίσει επισημαίνοντας ότι «Διαχρονικά η εταιρεία μας έχει ταυτιστεί με πρωτιές που απογειώνουν την εμπειρία θέασης. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε αυτοί που φέραμε πρώτοι στην Ελλάδα το High Definition, την υπηρεσία Nova Multiview, εισάγαμε πρώτοι τις συνδυαστικές υπηρεσίες προσφέροντας με την υπηρεσία Nova3Play σταθερή τηλεφωνία, internet και συνδρομητική τηλεόραση σε ένα λογαριασμό και έτσι διευρύναμε την αγορά συνδρομητικής τηλεόρασης. Με την υπηρεσία Nova GO δώσαμε στους συνδρομητές μας την δυνατότητα να απολαμβάνουν το αγαπημένο τους πρόγραμμα όπου και αν βρίσκονται μέσω laptop, smartphone ή tablet, ενώ με το Nova On Demand μπορούν να παρακολουθήσουν ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και παιδικά προγράμματα όποτε εκείνοι θέλουν». Ο κ. Παπαζαφειρόπουλος στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην υπηρεσία Novaflix την πρώτη OTT συνδρομητική υπηρεσία που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα. «Αυτή την περίοδο εργαζόμαστε προκειμένου να εμπλουτίσουμε τη νέα Over-The-Top (OTT) υπηρεσία Novaflix λανσάροντας τη σε Android TV καθώς και σε Smart TV της LG, προσφέροντας ενισχυμένη εμπειρία θέασης στη μεγάλη οθόνη. Οι υπηρεσίες βρίσκονται στην φάση δοκιμών από μια μεγάλη ομάδα friendly users προκειμένου να επιβεβαιωθεί η απρόσκοπτη λειτουργία τους και σύντομα να γίνουν διαθέσιμες για το ευρύ κοινό. H υπηρεσία Novaflix λανσαρίστηκε από τη Nova τον περασμένο Απρίλιο δίνοντας την ευκαιρία σε οποιονδήποτε το επιθυμεί να απολαμβάνει άμεσα, ευέλικτα και αποκλειστικά μέσω Internet streaming, το πλούσιο κινηματογραφικό της θέαμα. Έτσι, το Novaflix είναι η πρώτη OTT συνδρομητική υπηρεσία που παρουσιάστηκε στην Ελλάδα και δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει, ανεξαρτήτως παρόχου internet, να απολαμβάνει θέαση On Demand, Live TV, αλλά ακόμα και offline με δυνατότητα download: Πολυαναμενόμενες πρεμιέρες, εκατοντάδες οσκαρικές ταινίες και τα μεγαλύτερα blockbusters, κορυφαίες σειρές από τα μεγαλύτερα studio του Hollywood και Box Sets με ολόκληρους κύκλους σειρών και νέα επεισόδια ακόμα και ταυτόχρονα με την Αμερική».

Ταυτόχρονα η Nova στο πλαίσιο της multiplay στρατηγική της δραστηριοποιείται και στο χώρο της ενέργειας και όπως ανέφερε ο κ. Παπαζαφειρόπουλος «Έχουμε εισέλθει και στην αγορά της ενέργειας, μια αγορά που δημιουργεί ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης, μέσα από την υπηρεσία Nova Energy, με εμφανές και διακριτό όφελος για τον καταναλωτή».

Η αγορά της κινητής τηλεφωνίας αποτελεί σημαντικό «πιόνι» στη… σκακιέρα εξελίξεων το προσεχές διάστημα. Από τη μία πλευρά βρίσκεται στο επίκεντρο το θέμα της μείωσης χρεώσεων όπως το έθεσαν ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης με τοποθετήσεις τους σε διαφορετικά συνέδρια. Από την άλλη η Forthnet ετοιμάζεται να μπει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας προκειμένου να παρέχει στο καταναλωτικό κοινό και υπηρεσίες mobile phone. Ο Δημήτρης Παπαζαφειρόπουλος επισημαίνει τόσο για το θέμα των τιμών όσο και για το τι σηματοδοτεί η κίνηση Game Changer για την εταιρεία:

«Με βάση και πρόσφατες έρευνες και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η χώρα μας είναι από τις πιο ακριβές στα data, αλλά και από τις πιο αργές σε ζητήματα Internet. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρξουν τιμές σε λογικά πλαίσια προς όφελος των καταναλωτών. Την ίδια στιγμή βλέπουμε περιπτώσεις στο εξωτερικό όπου η ρυθμιστική αρχή επεμβαίνει όπου βλέπει ότι οι τιμές ξεφεύγουν από τα όρια. Από κει και πέρα, δουλεύουμε σε εντατικούς ρυθμούς και ευελπιστούμε ότι την άνοιξη του 2020 θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας προσφέροντας συνολική κάλυψη των αναγκών της ελληνικής οικογένειας για ψυχαγωγία και επικοινωνία. Η είσοδος μας στην κινητή τηλεφωνία αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών της εταιρείας η οποία δικαιώθηκε πλήρως από την ΕΕΤΤ, έχοντας και την πλήρη έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσφυγή που είχε κάνει τον Ιούλιο του 2016 προκειμένου να βρεθεί ένα ξεκάθαρο πλαίσιο εμπορικών κανόνων που θα διασφαλίζει ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο για MVNO και έτσι να τονωθεί ο ανταγωνισμός στην αγορά κινητής τηλεφωνίας».

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι η θέση της εταιρείας στην ελληνική αγορά, έτσι όπως αυτή είναι διαμορφωμένη με ουσιαστικά ένα κύριο δίκτυο πρόσβασης χαλκού, είναι στην πλειοψηφία access seeker, όπως και για τους υπόλοιπους παρόχους εκτός του δεσπόζοντα. Για να συμπληρώσει ότι «Σε αυτό το μοντέλο χονδρικής διάθεσης της πρόσβασης αλλά και σε αντίστοιχα μελλοντικά που μπορούν να προκύψουν από τις τεχνολογίες νέας γενιάς, πάγια θέση μας είναι ο λειτουργικός διαχωρισμός χονδρικής – λιανικής, καθώς έτσι μπορεί πλήρως να διασφαλιστεί ο ανταγωνισμός και η ισότιμη αντιμετώπιση όλων των παρόχων υπηρεσιών».  

Ένα ζήτημα που ταλανίζει όμως τους παρόχους στον κλάδο της ψυχαγωγίας με αποτέλεσμα να επιβραδυνθεί σημαντικά η αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης είναι αυτό της φορολογίας. Όπως τονίζει ο κ. Παπαζαφειρόπουλος: «Ο κλάδος μας έχει δεχτεί σημαντική πίεση από τα βαριά φορολογικά μέτρα στις υπηρεσίες συνδρομητικής τηλεόρασης, που μας επέβαλε η προηγούμενη κυβέρνηση. Να θυμίσω ότι από τον Ιούλιο του 2016 επεβλήθη φόρος 10% στις υπηρεσίες Pay TV ενώ ο ίδιος φόρος επιβαρύνεται και με ΦΠΑ 24%. Την ίδια στιγμή οι Pay TV πλατφόρμες περιεχομένου από το εξωτερικό δεν έχουν αντίστοιχες επιβαρύνσεις και έχουν δημιουργηθεί επαχθέστατες συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ εταιρειών όπως Netflix, Amazon, Youtube, AppleTV, καθώς σε αυτές δεν μπορεί να επιβληθεί ανάλογο τέλος χρήσης, και άρα τους δίνει ένα σοβαρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα εις βάρος των αντίστοιχων ελληνικών. Πιστεύουμε ότι η μείωση της φορολογίας στις υπηρεσίες  συνδρομητικής τηλεόρασης (10% επί του λογαριασμού) αλλά και η ενίσχυση του ανταγωνισμού θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα για την Ελληνική Πολιτεία, προκειμένου να καταστεί εφικτό να αξιοποιηθούν  τα πολλαπλά οφέλη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης».

Η Forthnet, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε μία πολύ σημαντική περίοδο, καθώς επίκειται συμφωνία των τεσσάρων δανειστριών τραπεζών με επενδυτή, συνεχίζει απρόσκοπτα τη δραστηριότητά της, επικεντρωμένη στη βελτίωση της ποιότητας ζωής της οικογένειας, είτε με υπηρεσίες, είτε με υποδομές κάτι που ξέρει να το κάνει πολύ καλά. Ο κ. Παπαζαφειρόπουλος ανέφερε ότι «Στη Forthnet θα συνεχίσουμε τις καινοτομίες, άλλωστε είναι στο…DNA της εταιρείας μας και θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας αυτό που πραγματικά θέλουν! Παράλληλα θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε το καλύτερο αθλητικό περιεχόμενο με την EuroLeague μέχρι το 2023 και με κορυφαίες ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου και με μεγάλες διοργανώσεις, αλλά και το καλύτερο κινηματογραφικό περιεχόμενο με τα μεγαλύτερα οσκαρικά blockbusters και τις δημοφιλέστερες σειρές που σαρώνουν παγκοσμίως».

Τέλος, ο κ. Παπαζαφειρόπουλος αναφέρθηκε και στην εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών που προσφέρει η Forthnet επισημαίνοντας ότι στην Κάντζα ετοιμάζονται να εισάγουν τη λύση virtual installer.

«Στοχεύοντας στην ικανοποίηση και την εμπιστοσύνη του πελάτη μας, η εταιρεία μας έχει θεσπίσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών εξυπηρέτησης, που βασίζεται στη δέσμευση, την αφοσίωση και την καινοτομία. Ενισχύοντας τις υπηρεσίες μας, εισάγουμε μια νέα ψηφιακή μορφή τεχνικής εξυπηρέτησης, η οποία απομακρυσμένα μέσω της δυνατότητα ελέγχου της κάλυψης WiFi δίνει δεδομένα για την βελτίωση της απόδοσής του αλλά και μέσω της κάμερας του smartphone του πελάτη μας. Παράλληλα, μπορεί να προσφέρει απομακρυσμένα και σε πραγματικό χρόνο, οπτική επαφή σε έναν εξειδικευμένο αντιπρόσωπό μας για να βοηθήσει αποτελεσματικά, σαν να είναι δίπλα, είτε με τη συνδεσμολογία του εξοπλισμού είτε στην άμεση αναγνώριση και αποτελεσματική επίλυση των τυχόν τεχνικών θεμάτων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ