Νέες επιχορηγήσεις Proof of Concept του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
31 Ιουλίου 2020 | Τεχνολογία
Οι επιχορηγήσεις Proof of Concept, αξίας €150.000 η καθεμία εντάσσονται στο Κοινοτικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας “Ορίζων 2020”. 

150.000 ευρώ έλαβαν 55 ερευνητές υπό μορφή επιχορηγήσεων “Proof of Concept” του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Έρευνας (ΕΣΕ), για να διερευνήσουν τις εμπορικές και κοινωνικές προοπτικές, που έχουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 

Τα επιλεγέντα έργα καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, από τεχνολογίες πρόσφυσης, που είναι εμπνευσμένες από τα σαμιαμίδια μέχρι μεθόδους αποδοτικότερης αυτοματοποίησης για τη συναρμολόγηση προϊόντων αποτελούμενων από μικροσκοπικά κομμάτια και την παραγωγή μεταδεδομένων με στίχους μέσω αλγορίθμων και τεχνητής νοημοσύνης για μηχανές που φτιάχνουν playlist.

Οι νέες επιχορηγήσεις δόθηκαν σε ερευνητές, που έχουν χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΕ και εργάζονται σε 11 χώρες εντός και εκτός Ε.Ε.: Αυστρία 1 επιχορήγηση, Βέλγιο (6), Γερμανία (8), Γαλλία (8), Ισραήλ (2), Ιταλία (5), Κάτω Χώρες (7), Ισπανία ( 6), Σουηδία (2), Ελβετία (2) και Ηνωμένο Βασίλειο (8).

Οι επιχορηγήσεις Proof of Concept, αξίας €150.000 η καθεμία εντάσσονται στο Κοινοτικό πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας “Ορίζων 2020”. Αποτελούν δε συμπληρωματική χρηματοδότηση που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, για παράδειγμα, προκειμένου οι δικαιούχοι να διερευνήσουν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες μιας ερευνητικής ιδέας, να προετοιμάσουν αιτήσεις διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας ή να επαληθεύσουν την πρακτική βιωσιμότητα των επιστημονικών εννοιών. 

Πάνω από 1.000 ερευνητές έχουν λάβει χρηματοδότηση "Proof of Concept" από το 2011 μέχρι σήμερα. Το πρόγραμμα επιχορήγησης είναι ανοιχτό μόνο σε ερευνητές που χρηματοδοτούνται ή έχουν χρηματοδοτηθεί στο παρελθόν από το ΕΣΕ. Μπορούν να υποβάλουν αίτηση χρηματοδότησης σε έναν από τους τρεις γύρους της πρόσκλησης κάθε χρόνο και η τελική προθεσμία για το 2020 είναι η 17η Σεπτεμβρίου. Η ανακοίνωση αφορά τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου για το 2020, στον οποίο το ΕΣΕ αξιολόγησε 172 αιτήσεις. Ο προϋπολογισμός για ολόκληρο τον διαγωνισμό 2020 ανέρχεται σε €25 εκατ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ