Νέα full-frame φωτογραφική μηχανή α7S III από τη Sony

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
29 Ιουλίου 2020 | Τεχνολογία
Η αρχιτεκτονική του συστήματος για την Alpha 7S III έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να παρέχει εξαιρετική απόδοση βίντεο και σταθερές λήψεις.

Η Sony ανακοινώνει την πολυαναμενόμενη προσθήκη στην αναγνωρισμένη σειρά mirrorless full-frame φωτογραφικών μηχανών Alpha 7S – την Alpha 7S III (μοντέλο ILCE7SM3).

Διαθέτοντας έναν ολοκαίνουργιο full-frame αισθητήρα εικόνας 12.1MP (περίπου, απόδοση) με οπίσθιο φωτισμό, εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία και 15+ stop μεγάλο δυναμικό εύροςii, μια σειρά από εντυπωσιακές δυνατότητες εγγραφής βίντεο, που συμπεριλαμβάνουν 4K 120pi και 10-bit 4:2:2 βάθος χρώματος, ένα νέο μηχανισμό διάχυσης θερμότητας, διπλό slot με δυνατότητα relay recording που διευκολύνει πάνω από μία ώρα λήψης ταινιών 4K 60p έως ότου τελειώσει η μπαταρίαviii, ένα καινούργιο σύστημα αυτόματης εστίασης, οθόνη αφής και πλευρική οθόνη LCD, η νέα φωτογραφική μηχανή Alpha 7S III θα γίνει το απόλυτο δημιουργικό εργαλείο για επαγγελματίες βίντεο και για όλους τους τύπους υβριδικών φωτογράφων.

«Η Alpha 7S III «εκφράζει» απόλυτα το πάθος της Sony να λύνει τα προβλήματα των πελατών της», αναφέρει ο Salmon-Legagneur, Διευθυντής Μάρκετινγκ Προϊόντων, Ψηφιακής Απεικόνισης, Sony Ευρώπης. «Ακούμε πάντα τις παρατηρήσεις των πελατών μας και προσπαθούμε πολύ να παρέχουμε καινοτομίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες τους. Δεν υπάρχει καλύτερο παράδειγμα από αυτήν την φωτογραφική μηχανή. Συνδυάζοντας την ευαισθησία της κλασικής σειράς S με ένα σύνολο χαρακτηριστικών, απαράμιλλο για τα σημερινά δεδομένα επίπεδο απόδοσης και εμπειρία χρήστη – σε οποιοδήποτε επίπεδο τιμής – η Alpha 7S III ανοίγει έναν νέο κόσμο δυνατοτήτων για τους σημερινούς δημιουργούς.»

Η αρχιτεκτονική του συστήματος για την Alpha 7S III έχει επανασχεδιαστεί πλήρως, ώστε να παρέχει εξαιρετική απόδοση βίντεο και σταθερές λήψεις. Ο νέος 35mm full-frame αισθητήρας εικόνας οπίσθιου φωτισμού 12.1MP (περίπου, απόδοση) Exmor R™ CMOS μειώνει το φαινόμενο rolling shutter έως και τρεις φορέςiv και χρησιμοποιεί ένα σύνολο προηγμένων τεχνικών συλλογής φωτός για να εξασφαλίσει υψηλή ευαισθησία με χαμηλό θόρυβο, επιτρέποντας στους χρήστες να φωτογραφίζουν σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού χωρίς να χρειάζονται ρυθμίσεις φωτισμού μεγάλης κλίμακας. Εκτός από τη βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, αυτός ο νέος αισθητήρας εικόνας περιλαμβάνει ένα σύστημα AF ανίχνευσης φάσης εστιακού επιπέδου για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της σειράς S. Για να συμπληρώσει το νέο αισθητήρα, η Alpha 7S III περιλαμβάνει, επίσης, έναν νέο επεξεργαστή εικόνας BIONZ XR ™ που παρέχει έως και οκτώ φορές περισσότερη επεξεργαστική ισχύiii, ελαχιστοποιεί τον λανθάνοντα χρόνο επεξεργασίας, διευκολύνοντας πολλά από τα χαρακτηριστικά σταθερής λήψης και απεικόνισης που αποτελούν σήμα κατατεθέν για αυτή τη φωτογραφική μηχανή. Το νέο σύστημα περιλαμβάνει, επίσης, το φωτεινότεροx και μεγαλύτεροx ηλεκτρονικό viewfinder OLED 9,44 εκατομμυρίων dot και είναι η πρώτη κάμεραx στον κόσμο με διπλές υποδοχές κάρτας CFexpress Type A, επιτρέποντας τη μεταφορά δεδομένων υψηλής ταχύτητας σε μικρό μέγεθος.

Επαγγελματικές λύσεις ροής εργασιών βίντεο

Alpha 7S III προσφέρει ενσωματωμένη εγγραφή 4K έως 120 καρέ ανά δευτερόλεπτοi, βάθος 10-bit και έγχρωμη δειγματοληψία 4:2:2, παράγοντας εκπληκτική εγγραφή βίντεο. Η νέα φωτογραφική μηχανή προσφέρει μια πιο ευέλικτη και αποτελεσματική ροή εργασιών κατά τη διάρκεια του post production, μέσω ποικιλίας προηγμένων λειτουργιών εγγραφής ταινιών, όπως κωδικοποίηση All-intra[i] και MPEG-H HEVC / H.265 (XAVC HS ™)[ii]. H Alpha 7S III διευκολύνει την ενσωμάτωση εγγραφών βίντεο με άλλες επαγγελματικές βιντεοκάμερες, παρέχοντας τρεις χρωματικές ρυθμίσεις γάμμα: S-Gamut, S-Gamut3 και S-Gamut3.Cine, επιτρέποντας στους χρήστες να μπορούν εύκολα να ταιριάξουν τις λήψεις βίντεο στην Alpha 7S III με τις λήψεις βίντεο σε επαγγελματικές βιντεοκάμερες για να απλοποιήσουν τη ροή εργασιών κατά την παραγωγή υλικού από πολλαπλές κάμερες. Εκτός από S-Log3 γάμμα καμπύλων, η Alpha 7S III υποστηρίζει προφίλ εικόνας HLG (Hybrid Log-Gamma), με ελάχιστη επεξεργασία στην διάρκεια του post production. Η Alpha 7S III επιτρέπει, επίσης, 4Κ 60p 16-bit Raw[iii] για έξοδο περιεχομένου σε μια εξωτερική συσκευή εγγραφής μέσω βύσματος HDMI Type-A[iv], προσφέροντας επιπλέον ευελιξία στο στάδιο του post production.

Βελτιωμένη ποιότητα εικόνας

Ο νέος αισθητήρας εικόνας CMOS και ο επεξεργαστής εικόνας BIONZ XR ™ της Alpha 7S III προσφέρουν τη «θρυλική» ευαισθησία της σειράς S με σημαντικά βελτιωμένη αναπαραγωγή χρωμάτων και απόδοση υφών για συνολικά βελτιωμένη ποιότητα εικόνας. Η τιμή του ISO  έχει μειωθεί σε 80, με αποτέλεσμα ένα κανονικό εύρος 80-102.400 (επεκτάσιμο σε 80-409.600 για βίντεο και 40-409.600 για φωτογραφίες), ώστε να παρέχει πιο ευέλικτο ISO plus και μεγάλο δυναμικό εύρος με χαμηλό θόρυβο σε όλες τις ρυθμίσεις. Προσφέρει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας κατά περίπου 1 stop μείωσης θορύβουiv στο μεσαίο και υψηλό εύρος ευαισθησίας.

Τα χρώματα και οι υφές της βλάστησης, του ανθρώπινου δέρματος και πολλά άλλα αναπαράγονται ιδανικά και με συνέπεια, ανεξάρτητα από τις πηγές φωτός. Η απόδοση της διαβάθμισης έχει, επίσης, βελτιωθεί για καλύτερη εμφάνιση των τόνων της επιδερμίδας και την ανάδειξη του φωτισμού σε πορτρέτα. Βελτιώνει, επίσης, την απόδοση AWB (Auto White Balance), με ένα νέο «Visible light + IR Sensor» που βοηθά στην επίτευξη ακριβέστερης ισορροπίας λευκού υπό τεχνητό φωτισμό, συμπεριλαμβανομένων των λαμπτήρων φθορισμού και LED.

Ευέλικτη λειτουργικότητα

Προηγμένη απόδοση αυτόματης εστίασης για υβριδική χρήση

Για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha 7, ηAlpha 7S III προσφέρει γρήγορο υβριδικό AF (Fast Hybrid AF), συνδυάζοντας AF ανίχνευσης φάσης και ανίχνευσης αντίθεσης, προσφέροντας τη δυνατότητα να παρακολουθεί τα θέματα σε μεγάλη έκταση με εξαιρετική ταχύτητα, ακρίβεια και ομαλότητα, ακόμη και όταν χρησιμοποιείται στενό βάθος πεδίου. Η υψηλή εστίαση είναι δυνατή με τους φακούς E-mount της Sony.

Για περιβάλλοντα με μεγάλη κίνηση, το «Real-time Tracking» και το «Real-time Eye AF» είναι διαθέσιμα για να διατηρήσουν συνεχή εστίαση στο επιθυμητό θέμα. Το προηγμένο «Real-time Eye AF» της Sony βελτιώνει την απόδοση ανίχνευσης κατά 30% σε σχέση με το προηγούμενο σύστημαiii, χάρη στο νέο επεξεργαστή εικόνας. Εξασφαλίζει ακριβή, αξιόπιστη ανίχνευση ακόμα και όταν το πρόσωπο του ατόμου κοιτάζει μακριά. Το «Real-time Tracking» ενεργοποιείται απλώς αγγίζοντας το θέμα στην οθόνη. Το «Real-time Eye AF» ενεργοποιείται αυτόματα, όταν εντοπίζεται το μάτι του θέματος.

Ευέλικτες ρυθμίσεις αυτόματης εστίασης για λήψη ταινιών

Με βάση τις παρατηρήσεις των πελατών, η φωτογραφική μηχανή περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες AF για επαγγελματίες χρήστες, συμπεριλαμβανομένης της «AF Transition Speed» (ταχύτητα μετάβασης αυτόματης εστίασης) επτά ρυθμίσεων, για την εύκολη δημιουργία μεταβάσεων rack-focus, και πέντε ρυθμίσεις «AF Subject Shift Sensitivity» (ευαισθησία αλλαγής αντικειμένου κατά την αυτόματη εστίαση), οι οποίες επιτρέπουν στο χρήστη να προσαρμόσει πόσο εύκολα θα αλλάξει η αυτόματη εστίαση AF ή θα παραμείνει στο «κλειδωμένο» θέμα. Το Touch Tracking (παρακολούθηση αφής) επιτρέπει στο χρήστη όχι μόνο να ενεργοποιεί το «Real-time Tracking» (ανίχνευση σε πραγματικό χρόνο), αλλά και να συνθέτει και να φωτογραφίζει ενώ χρησιμοποιεί το gimbal ή φωτογραφίζοντας. Είναι πλέον δυνατό να ρυθμίσετε το «Touch Focus» (εστίαση με αφή) κατά τη λειτουργία χειροκίνητης εστίασης στην οθόνη LCD ή απομακρυσμένα από την εφαρμογή[v] «Imaging Edge Mobile»

Νέα Δομή για τη Διάχυση της Θερμότητας

Ο σχεδιασμός της Alpha 7S III έχει αναθεωρηθεί για να εξασφαλίσει αποτελεσματική διάχυση θερμότητας και την ελαχιστοποίηση της υπερθέρμανσης – ακόμη και κατά τη διάρκεια εκτεταμένων συνεχών περιόδων εγγραφής σε βίντεο 4K 60p 10-bit 4:2:2, διάρκειας μιας ώρας ή περισσότεροviii . Μια μοναδική, πρόσφατα ανεπτυγμένη δομή διάχυσης θερμότητας, διατηρεί τον αισθητήρα εικόνας και τις θερμοκρασίες του επεξεργαστή εικόνας εντός των κανονικών ορίων λειτουργίας τους, αποτρέποντας την υπερθέρμανση και διατηρώντας ταυτόχρονα συμπαγείς τις διαστάσεις σώματος. Η νέα δομή διάχυσης θερμότητας δεν απαιτεί ανεμιστήρα ή θέσεις εξαερισμού, επιτρέποντας στην Alpha 7S III να είναι ανθεκτική στη σκόνη και την υγρασία[vi].

Λειτουργίες Υποστήριξης Βίντεο

Για βίντεο εν κινήσει, η Alpha 7S III είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή της σειράς Alpha που περιλαμβάνει Active Modeix για την υποστήριξη ιδιαίτερα απαιτητικής χειροκίνητης λήψης ταινιών με ενσωματωμένο οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5-αξόνων.

Είναι, επίσης, το πρώτο σώμα της σειράς Alpha για E-mount φακούς που διαθέτει πολυγωνική, οπίσθια οθόνη πλευρικού ανοίγματος, ιδανική για λήψεις με τη φωτογραφική μηχανή τοποθετημένη σε gimbal, για περίπλοκες γωνίες, λειτουργία χειρός και άλλα. Η οθόνη περιστρέφεται προς τα πλάγια, πάνω και κάτω και διαθέτει LCD πάνελ αφής 1,44 εκατομμυρίων dot (περίπου), για τη μέγιστη δυνατή ορατότητα ακόμα και σε φωτεινά εξωτερικά περιβάλλοντα.

Επιπλέον, η Alpha 7S III παρέχει επιλογή νέου «Creative Look»

(δημιουργικής εμφάνισης) με 10 έτοιμες ρυθμίσεις επεξεργασίας εικόνας (presets), που μπορούν να χρησιμοποιηθούν εξίσου για λήψεις φωτογραφιών και βίντεο, καθιστώντας εύκολη τη δημιουργία ενδιαφέρων εικόνων απευθείας για χρήση στην κάμερα ως έχει ή για προσαρμογή από τον χρήστη.

Στο «Multi Interface (MI) Shoe» της φωτογραφικής μηχανής προστέθηκε ένα νέο digital audio interface για καθαρότερες ηχητικές εγγραφές από ένα συμβατό εξωτερικό μικρόφωνο της Sony. Καθώς χρησιμοποιείται με το XLRK3M XLR Adapter Kit της Sony, η Alpha 7S III παρέχει δυνατότητα εγγραφής ψηφιακού ήχου 4-καναλιών 24-bit για πρώτη φορά σε μια φωτογραφική μηχανή σειράς Alpha. Όπως και σε άλλα MI Shoe αξεσουάρ, δεν απαιτούνται καλώδια ή μπαταρίες, παρέχοντας απεριόριστη ελευθερία στο σύστημα δημιουργίας βίντεο της σειράς Alpha.

Οι επιπλέον λειτουργίες υποστήριξης βίντεο περιλαμβάνουν επανασχεδιασμένη οθόνη παρακολούθησης με έντονο, καθαρά ορατό κόκκινο πλαίσιο που καθιστά σαφές πότε η εγγραφή βρίσκεται σε εξέλιξη, ακόμα και όταν η φωτογραφική μηχανή είναι τοποθετημένη σε gimbal, προσαρμοσμένες ρυθμίσεις ζουμ, ρυθμιζόμενη ισορροπία λευκού κατά την εγγραφή, περιστροφή οθόνης, δια-λειμματική εγγραφή, εξαγωγή φωτογραφιών από ταινίες και άλλα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ