Μπρουμίδης (Vodafone): Mέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 η εμπορική διάθεση του 5G

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Σεπτεμβρίου 2020 | Τεχνολογία
H αρχική κάλυψη ua περιορίζεται σε περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πιθανώς μία ακόμα μεγάλη πόλη της χώρας

Έτοιμη να ξεκινήσει την εμπορική λειτουργία του 5G δικτύου κινητής τηλεφωνίας λίγους μήνες μετά την απόκτηση των ραδιοσυχνοτήτων εμφανίζεται η Vodafone Ελλάδας, σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής της εταιρείας Χάρη Μπρουμίδη.

Το ξεκίνημα αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021, με την αρχική κάλυψη να περιορίζεται σε περιοχές της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και πιθανώς μία ακόμα μεγάλη πόλη της χώρας, ενώ σε βάθος τριετίας, όπως είναι ήδη γνωστό, στόχος της εταιρείας είναι να προσφέρει 60% πληθυσμιακή κάλυψη.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vodafone σε συνάντησή του με δημοσιογράφους, το πλάνο της εταιρείας δεν περιλαμβάνει τη διάθεση κάποιων εξειδικευμένων εμπορικών προγραμμάτων για το 5G δίκτυο, που θα απευθύνονται στους καταναλωτές. Αντιθέτως, οι χρήστες που έχουν στην κατοχή τους 5G smartphones και φορητές συσκευές θα μπορούν να αξιοποιούν τις υψηλότερες ταχύτητες αυτόματα.

Από την άλλη πλευρά, για τις επιχειρήσεις αναμένεται να λανσαριστούν υπηρεσίες και εφαρμογές, που θα αξιοποιούν τα νέα χαρακτηριστικά του 5G δικτύου, όπως η ελάχιστη καθυστέρηση στην απόκριση (latency) ή η δυνατότητα για ταυτόχρονη και απρόσκοπτη λειτουργία χιλιάδων συσκευών σε μία περιοχή.

Ο κ. Μπρουμίδης πρόσθεσε ότι η Vodafone έχει ήδη ξεκινήσει την αναβάθμιση του εξοπλισμού της, με την Ericsson να αποτελεί τον προμηθευτή στο δίκτυο κορμού και τη Huawei να αποτελεί (τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα) τον προμηθευτή του ραδιοδικτύου (κεραίες και σταθμοί βάσης). Η κινεζική εταιρεία αποτελεί τον βασικό προμηθευτή εξοπλισμού για το ραδιοδίκτυο και στο 4G, με τον επικεφαλής της Vodafone να επισημαίνει ότι μία αλλαγή προμηθευτή θα είχε ως αποτέλεσμα σημαντική καθυστέρηση στην έναρξη εμπορικής διάθεσης του 5G δικτύου.

Πηγή: deasy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ