Πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
01 Ιουνίου 2016 | Startups
Στο πλαίσιο συνεργασίας του Ισραήλ και της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας.

Πρόγραμμα καθοδήγησης νέων Ελλήνων επιχειρηματιών από Ισραηλινούς ειδικούς αρχίζει σήμερα στο πλαίσιο συνεργασίας του Ισραήλ και της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδας.

Ειδικότερα, στην Αθήνα βρίσκονται οι ακόλουθοι mentors:

  • Karin Mayer Rubinstein, Πρόεδρος του IATI, επικεφαλής της Ισραηλινής Αντιπροσωπείας
  • Yossi Moldawsky, Συνιδρυτής & Πρόεδρος PLUS Ventures
  • Itzik Fried, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Tawkin Labs
  • Eran Wagner, Γενικός Εταίρος, Israel Gemini Ventures
  • Ami Harel, Πρόεδρος, end to end Systems Ltd

 

Πρόκειται για κοινό εγχείρημα του συνδέσμου Ισραηλινών Βιομηχανιών Προωθημένης Τεχνολογίας (IATI), της οργάνωσης - ομπρέλας του Ισραήλ στους τομείς της υψηλής τεχνολογίας και τις επιστήμες της ζωής, η οποία «εκπροσωπεί εκατοντάδες επιχειρηματικά κεφάλαια, επενδυτές "αγγέλους" (angel investors), νεοφυείς επιχειρήσεις, θερμοκοιτίδες, επιταχυντές, ισραηλινές και ξένες τράπεζες, πολυεθνικές, κλπ» και της Εθνικής Τράπεζας, υλοποιούμενο με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Ισραήλ στην Αθήνα. 

«Πέντε κορυφαίοι ειδικοί της οργάνωσης μας βρίσκονται στην Αθήνα για να συμμετέχουν σε μια "διαδικασία ταιριάσματος" με Έλληνες επιχειρηματίες του προγράμματος Business Seed της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας.  Η ομάδα μας θα παρέχει αφιλοκερδώς τεχνογνωσία και καθοδήγηση σε Έλληνες startuppers για την ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους από το αρχικό στάδιο μέχρι την ωρίμανσή τους. Το ΙΑΤΙ αναζητά ενεργά την ανάπτυξη της συνεργασίας με την Ελλάδα και άλλα επιχειρηματικά οικοσυστήματα ανά τον κόσμο.  Είναι χαρά για μας να μοιραστούμε την τεχνογνωσία μας με την Ελληνική επιχειρηματική κοινότητα σε αυτή την σημαντική προσπάθεια και θεωρούμε αυτό το πρόγραμμα ως ένα βήμα περαιτέρω ανάπτυξης της συνεργασίας μας με την Ελλάδα», σχολίασε η Πρόεδρος του ΙΑΤΙ Karin Mayer Rubinstein.

To πρόγραμμα καθοδήγησης ΙΑΤΙ-ΕΤΕ αποτελεί μέρος σειράς πρωτοβουλιών για την προώθηση της Ελληνο-Ισραηλινής συνεργασίας στην καινοτομία και τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο Μνημονίου Κατανόησης για την συνεργασία σε αυτούς τους τομείς, που υπέγραψαν οι Πρωθυπουργοί του Ισραήλ και της Ελλάδας Μπενιαμίν Νετανιάχου και Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της επίσκεψης του τελευταίου στο Ισραήλ, τον Ιανουάριο του 2016. 

«Θέλουμε να ενισχύσουμε την συνεργασία μας με την Ελλάδα, η οποία έχει μια αναπτυσσόμενη κοινότητα ενθουσιωδών και ταλαντούχων startuppers. Το πρόγραμμα καθοδήγησης μεταξύ του ΙΑΤΙ και της ΕΤΕ αποτελεί έναν εξαιρετικό συνδυασμό προστιθέμενων αξιών: του ελληνικού ταλέντου και της ισραηλινής εμπειρίας», δήλωσε η Πρέσβης του Ισραήλ Ιρίτ Μπέν-Άμπα.

Το Ισραήλ δραστηριοποιούνται 5.000 νεοφυείς επιχειρήσεις και 300 πολυεθνικές, οι περισσότερες εκ των οποίων επικεντρώνονται στην έρευνα και ανάπτυξη. Οι επενδύσεις σε επιχειρηματικά κεφάλαια το 2015 ανήλθαν στα 8,1 δις δολάρια, σημειώνοντας αύξηση κατά 69% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ