Η δημιουργία του προγράμματος και των δράσεων του CapsuleT, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό από το Ξ.Ε.Ε., επιδιώκει να συνδέσει τον ελληνικό τουρισμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα

Η δημιουργία του προγράμματος και των δράσεων του CapsuleT, του πρώτου startup επιταχυντή αποκλειστικά για τον τουρισμό από το Ξ.Ε.Ε., επιδιώκει να συνδέσει τον ελληνικό τουρισμό με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα, να συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη νεοφυών τεχνολογικών επιχειρήσεων που θα προσφέρουν ουσιαστικές λύσεις στον τουρισμό και να επιβραβεύσει τους νέους που καινοτομούν.

Το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης 

Βασικό «όχημα» των προσπαθειών της πρωτοβουλίας του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος για τον ελληνικό τουρισμό είναι το Πρόγραμμα Επιτάχυνσης (Acceleration Program), το οποίο πραγματοποιείται 2 φορές κάθε χρόνο με διάρκεια 3 μηνών και απευθύνεται σε startups που δραστηριοποιούνται ήδη στο χώρο του τουρισμού και θέλουν να προχωρήσουν στην επόμενη φάση ανάπτυξής τους (scale up).

Το πρόγραμμα του επιταχυντή περιλαμβάνει δράσεις όπως εργαστήρια/σεμινάρια (workshops) και συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring), ενώ επίσης σημαντικό κομμάτι του αποτελούν οι τοπικές εκδηλώσεις, οι ευκαιρίες παρουσιάσεων και συναντήσεις με ειδικούς του τουρισμού (meetups), οι επισκέψεις σε χώρους του κλάδου, αλλά και οι δραστηριότητες δικτύωσης με επενδυτές και επιχειρηματίες του χώρου.

Επιπλέον, οι εξωστρεφείς δραστηριότητες - μέσα από συνέδρια μάθησης/εκπαίδευσης και δικτύωσης, συμμετοχές σε εμπορικές εκθέσεις και αντιπροσωπείες στο εξωτερικό - αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο-κλειδί του προγράμματος, προκειμένου να συνδεθούν οι ελληνικές ομάδες με τον υπόλοιπο κόσμο. Σημειώνεται ότι το πρόγραμμα προσφέρεται στους επιλεγμένους υποψηφίους δωρεάν και χωρίς καμία άλλη οικονομική απαίτηση (ίδια κεφάλαια ή μετοχές από την εταιρεία τους).

H περίοδος υποβολής αιτήσεων μόλις ξεκίνησε!

Ο πρώτος κύκλος του Προγράμματος Επιτάχυνσης του CapsuleΤ (1ος Κύκλος – Φθινόπωρο 2019) θα λάβει χώρα από τον προσεχή Σεπτέμβριο μέχρι και τον Νοέμβριο, στις εγκαταστάσεις του επιταχυντή στην Καλλιθέα και η περίοδος υποβολής αιτήσεων μόλις ξεκίνησε! Σημειώνεται ότι η περίοδος αιτήσεων θα παραμείνει ανοιχτή έως και τις 15 Ιουλίου 2019.

Όσοι startuppers και ομάδες ενδιαφέρονται, μπορούν να μάθουν περισσότερα σχετικά με τα κριτήρια επιλογής, τους όρους και τις προϋποθέσεις του προγράμματος, αλλά και το απαραίτητο υλικό που χρειάζεται να προετοιμάσουν και να συμπεριλάβουν στην αίτησή τους, στη σχετική σελίδα που υπάρχει στο website του επιταχυντή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν εδώ την αίτησή τους, προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

 

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ