Αυτοί είναι οι 15 φιναλίστ της 4ης ScaleIT

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
13 Σεπτεμβρίου 2018 | Startups
Η ομάδα της ScaleIT επέλεξε 15 καινοτόμες εταιρείες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην τέταρτη ετήσια αποκλειστική πλατφόρμα εκδηλώσεων, με σκοπό την παρότρυνση συνάντησης μεταξύ των καλύτερων Scaleups και διεθνών επενδυτών.

Η ομάδα της ScaleIT επέλεξε 15 καινοτόμες εταιρείες οι οποίες θα έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στην τέταρτη ετήσια αποκλειστική πλατφόρμα εκδηλώσεων, με σκοπό την παρότρυνση συνάντησης μεταξύ των καλύτερων Scaleups και διεθνών επενδυτών.

Ο Lorenzo Franchini, ιδρυτής της ScaleIT, τονίζει: "Η φετινή εκδήλωση εκφράζει το όραμα της ScaleIT απο την ίδρυση της: την αξιοποίηση του επιτυχημένου δυναμικού των εταιρειών με σκοπό την προσέλκυση διεθνών κεφαλαίων. Στην Ιταλία για παράδειγμα, στο πρώτο μισό του 2018, νέες καινοτόμες εταιρείες έλαβαν επενδυτικά κεφάλαια της τάξης των 233 εκατομμυρίων ευρώ (πηγή: StartupItalia). Από αυτό το ποσό, τα 176 εκατομμύρια αντιπροσωπεύουν συναλλαγές τουλάχιστον ενός ξένου επενδυτή. Είναι αποστολή μας να συμβάλουμε στην οικονομική ανάπτυξη του μέλλοντος στις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, αυξάνοντας τον αριθμό των ξένων επενδύσεων. Έχοντας ήδη την υποστήριξη 30 σημαντικών διεθνών εταιρειών επιχειρηματικών κεφαλαίων, γνωρίζουμε πως μαζί, έχουμε κάνει ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Μετά από ανάλυση της απόδοσης 1000 scaleups μέσω της ιδιωτικής βάσης δεδομένων της ScaleIT, εντοπίσαμε και πήραμε συνέντευξη από τις πιο ελπιδοφόρες εταιρείες. Το συμβουλευτικό συμβούλιο με επικεφαλής τον Lorenzo Franchini και συμμετέχοντες μεταξύ άλλων τους δημοσιογράφο και entrepreneur Emil Abirascid,  angel investor Pietro De Nardis, venture capitalist Michele Novelli και τον επενδυτή Niccolò Colussi, επέλεξαν τους 15 φιναλίστ, εκ των οποίων 11 είναι από την Ιταλία, 1 από την Ελλάδα, 1 από την Σλοβενία, 1 από την  Βουλγαρία και 1 από τη FYROM.

Οι επιλεχθείσες εταιρείες θα παρουσιαστούν στα παρακάτω τμήματα: ScaleUp (ειδικά για scaleups που πληρούν απόλυτα τις μετρήσεις της ScaleIT), Later Stage (ειδικά για εταιρείες με κύκλο εργασιών μεγαλύτερο των 10 εκατομμυρίων ευρώ) και τέλος για πρώτη φορά φέτος, το τμήμα Earlier Stage, ειδικά για εταιρείες που βρίσκονται σε πιο πρόσφατη φάση ανάπτυξης αλλά με σαφή βραχυπρόθεσμη προοπτική, χάρη στα καινοτόμα επιχειρηματικά τους μοντέλα και τα τολμηρά επεκτατικά τους σχέδια. Οι τελευταίοι μάλιστα δραστηριοποιούνται στον γνωστό δυναμικό και δραστήριο κλάδο fintech-insurtech.

Στην ενότητα Scale up βρίσκεται και η ελληνική εταιρεία Intale, μια έξυπνη επαγγελματική πλατφόρμα σύνδεσης και επικοινωνίας μεγάλης οργάνωσης για μικρά καταστήματα λιανικού εμπορίου.

ΤΜΗΜΑ SCALEUP:

Codemotion (IT) – Ένα καινοτόμο hub για προγραμματιστές και μια πλατφόρμα σύνδεσης εταιρειών και επαγγελματιών IT με την τεχνολογική κοινότητα.

Direttoo (IT) – Online πλατφόρμα αγοράς και πώλησης προϊόντων εστιατορίων.

Fite (US/BG) – Πλατφόρμα online streaming αγώνων μάχης.

Greater Fool Media (IT) – Εταιρεία διανομής βίντεο, ειδικευμένη σε εγγενή online προϊόντα, ειδικά για το YouTube.

InPlayer (UK/MCD) – Πλατφόρμα βίντεο, δημιουργίας εσόδων από βίντεο και ψηφιακά δεδομένα.

Intale (GR) – Μια έξυπνη πλατφόρμα επικοινωνίας και επιχειρηματικής πληροφόρησης η οποία συνδέει φορείς στο λιανικό εμπόριο.

Kippy (IT) – GPS πλατφόρμα εντοπισμού και εξυπηρέτησης για κατοικίδια.

Visionect (SLO) – Μια πλατφόρμα καινοτόμων ψηφιακών displays βασισμένη στην τεχνολογία e-paper.

Wanderio (IT) – Πλατφόρμα κρατήσεων και υπηρεσιών πολυτροπικών μεταφορών.

Xceed (IT/ES) – Διαχειριστική πλατφόρμα για νυχτερινά κέντρα και αγορά εισιτηρίων.

LATER STAGE STORIES:

Bending Spoons (IT) – Ένα software house ειδικευμένο στο σχεδιασμό και την εμπορία εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας.

Safety21 (IT) – Εταιρεία προσφοράς τεχνολογικών outsourcing υπηρεσιών δημόσιων ιδρυμάτων και αστυνομίας, με σκοπό τη βελτίωση των προτύπων οδικής ασφάλειας.
 

EARLIER STAGE FINTECH-INSURTECH:

Oval Money (UK/IT) – Το Oval είναι μια εφαρμογή που βοηθά τους χρήστες της να παρακολουθούν τα έξοδα τους και να διαχειρίζονται τις αποταμιεύσεις τους.

Insoore (IT) – Μια πλατφόρμα η οποία παρέχει σε ασφαλιστικές εταιρείες τον φωτογραφικό έλεγχο ασφαλισμένων οχημάτων.

InsurEngines (IT) – Ηγετική πλατφόρμα μεγάλων δεδομένων μηχανικής μάθησης με σκοπό τη δημιουργία έξυπνων πληροφοριών και καινοτομιών στον τομέα της ασφάλισης, και συγκεκριμένα στο IoT και την άμεση ασφάλιση.

Αυτές είναι οι scaleups που θα συναντήσουν τους διεθνείς επενδυτές και θα παρουσιάσουν τους αναπτυξιακούς τους σχεδιασμούς με την ελπίδα να κερδίσουν από 3 μέχρι και 30 εκατομμύρια ευρώ κεφαλαίων.

Mεταξύ των επενδυτών που έχουν ήδη επιβεβαιώσει την παρουσία τους στο event του Οκτωβρίου, είναι σημαντικές εταιρείες επιχειρηματικών κεφαλαίων όπως οι Insight Venture Partners, Accel, Index, Early Bird VC, Holtzbrinck Ventures, Idinvest, Partech, Acton, Aster, Iris and Nauta.

Η εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στο Μιλάνο στις 17 και 18 Οκτωβρίου, είναι μοναδική και έχει πλέον καταστεί στην 4η έκδοση της, ένας σημαντικός παράγοντας του επιχειρηματικού οικοσυστήματος και του κόσμου της τεχνολογικής καινοτομίας. Ο κύριος εταίρος της εκδήλωσης είναι η Euronext, η κορυφαία πανευρωπαϊκή χρηματιστηριακή αγορά της Ευρωζώνης, η οποία σκοπεύει να βοηθήσει τις τεχνολογικές εταιρείες να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους. Η Euronext βλέπει στις εταιρείες που έχουν επιλεγεί από την ScaleIT υψηλό επίπεδο δυνητικής ανάπτυξης του διεθνούς βιομηχανικού και χρηματοπιστωτικού συστήματος. Νέοι συνεργάτες του έργου μας είναι και οι McKinsey, Orrick, Docebo and Ludovici, Piccone & Partners, ενώ ορισμένες από τις κορυφαίες εταιρείες στον κόσμο συνεχίζουν να υποστηρίζουν την εκδήλωση – Generali, Amazon Web Services, Salesforce, Silverpeak and Badenoch & Clark.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους διοργανωτές και το πρόγραμμα της ScaleIT 2018 μπορείτε να βρείτε στο scaleit.biz.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ