Προωθούνται διατάξεις για την προσέλκυση ξένων ασθενών.

Ολοκληρώθηκε το πολυθεματικό συνέδριο για τις «νέες τεχνολογίες στην Ιατρική και τον Ιατρικό Τουρισμό», που πραγματοποιήθηκε στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης, με μεγάλη συμμετοχή και 300 διεθνούς φήμης Έλληνες και ξένους ομιλητές.

Η ανάπτυξη και χρήση στην Ελλάδα των νέων τεχνολογιών στην ιατρική και η υψηλού επιπέδου εξειδίκευση των Ελλήνων ιατρών, έθεσαν τις βάσεις για την δημιουργία  ρεύματος ιατρικού τουρισμού στην χώρα, με την τόνωση της Εθνικής οικονομίας, τόνισαν οι ομιλητές.

«Ο Όμιλος του Ιατρικού Αθηνών, στα νοσοκομεία του οποίου εντάσσεται και το Ιατρικό Διαβαλκανικό, είναι ο πρωτοπόρος τόσο στην απόκτηση και χρήση νέων τεχνολογιών όσο και στον τομέα ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού στην Ελλάδα», ανέφερε ο πρόεδρός του, Γεώργιος Αποστολόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι «παρά την οικονομική χρήση στη χώρα μας, ο Όμιλος του Ιατρικού θα συνεχίσει να πρωτοπορεί, ώστε οι Έλληνες να μη χρειάζεται να πηγαίνουν σε άλλες χώρες  για να τους παρασχεθούν οι οποιεσδήποτε  ιατρονοσηλευτικές υπηρεσίες».

Το συνέδριο τίμησε με την παρουσία του και ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ο οποίος υπογράμμισε ότι η ενθάρρυνση του ιατρικού τουρισμού, αποτελεί στόχο του υπουργείου. Εξήγγειλε, ότι προωθούνται προς ψήφιση, μέχρι το Σεπτέμβριο, διατάξεις με τις οποίες αντιμετωπίζονται γραφειοκρατικές αγκυλώσεις για την προσέλκυση ξένων ασθενών. Τόνισε ότι «ο τομέας της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής είναι ο κατ΄ εξοχήν τομέας που ενδείκνυται για ιατρικό τουρισμό» στην Ελλάδα, διότι «το θεσμικό μας πλαίσιο είναι πληρέστερο και πιο προοδευτικό από το αντίστοιχο άλλων χωρών της Ευρώπης».  

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησης της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και της αντίστοιχης της Ρουμανίας. Από ελληνικής πλευράς  το πρωτόκολλο αδελφοποίησης υπέγραψαν ο πρόεδρος και ο Γ.Γ της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, καθηγ. Ευγ. Κουμαντάκης και Κ. Πάντος, καθώς και ο αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Βουκουρεστίου, καθηγ. R. Vladareanu.

Για το e-learning πρόγραμμα μεταξύ των πανεπιστημίων Αθηνών και Βουκουρεστίου για την εκπαίδευση Ρουμάνων ιατρών, βιολόγων και τεχνικών στην υποβοηθούμενη αναπαραγωγή από Έλληνες συναδέλφους τους, μίλησαν ο καθηγητής και εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Αθηνών Π. Πετράκης και ο υπεύθυνος του προγράμματος, καθηγητής Μ. Κουτσουλιέρης, υπογραμμίζοντας τη θετική συμβολή των νέων τεχνολογιών στην επιστημονική γνώση  και εξειδίκευση.

 Οι εργασίες του πολυθεματικού συνεδρίου ολοκληρώθηκαν με εκδήλωση ενημέρωσης άτεκνων ζευγαριών για τα αίτια, τη μεθοδολογία και τα αποτελέσματα της εξωσωματικής γονιμοποίησης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ