ΠΟΥ: Οι πιο φανατικοί καπνιστές στην Ευρώπη οι Έλληνες

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Μαΐου 2016 | Med & Health
Τι αναφέρει η έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το μικροσκοπικό Κιριμπάτι στη Μικρονησία έχει το υψηλότερο ποσοστό καπνιστών στον κόσμο σύμφωνα με έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που δημοσιεύει η Figaro και αφορά στο 2013. Στην Ευρώπη οι πιο φανατικοί καπνιστές είναι οι Έλληνες με ποσοστό 43,4% ενώ αμέσως μετά έρχονται οι Ρώσοι με ποσοστό 39,5%. Οι λιγότεροι καπνιστές καταγράφονται στην Ισλανδία και τη Δανία, όπου καπνίζει το 17,5% και 18,9% αντιστοίχως.  

Σύμφωνα με την έκθεση, ο πληθυσμός των τακτικών καπνιστών ηλικίας άνω των 15 ετών στον πλανήτη έφθανε το 2013 το 1,1 δισεκατομμύριο, ενώ συντριπτικά περισσότεροι είναι οι άνδρες καπνιστές από τις γυναίκες. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι σε χώρες όπου προστατεύονται τα δικαιώματα των γυναικών τα ποσοστά καπνιστών είναι πολύ κοντά, ενώ στη Σουηδία οι γυναίκες έχουν ξεπεράσει τους άνδρες.    

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, κάθε έξι δευτερόλεπτα ένας άνθρωπος πεθαίνει στον κόσμο από ασθένεια που συνδέεται με το κάπνισμα. Το αισιόδοξο είναι ότι οι αντικαπνιστικές εκστρατείες σε διάφορες χώρες φαίνεται να αποδίδουν καρπούς, αφού την περίοδο 2007-2013, το ποσοστό των καπνιστών παγκοσμίως υποχώρησε από το 23% στο 21%.  

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ