ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» - Κεντρική Εικόνα

ΠΟΕΔΗΝ προς Πολάκη: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»

07 Αυγούστου 2018 | Med & Health
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
«Μόνο στις δημοκρατίες τύπου Μαδούρο οι πολιτικοί είναι υπεράνω του νόμου» απαντά η ΠΟΕΔΗΝ στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι δεν θα πειθαρχήσει στην καταδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

«Μόνο στις δημοκρατίες τύπου Μαδούρο οι πολιτικοί είναι υπεράνω του νόμου» απαντά η ΠΟΕΔΗΝ στη δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη ότι δεν θα πειθαρχήσει στην καταδικαστική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών εναντίον του με την οποία καλείται να πληρώσει συνολικά 25.000 ευρώ στην ΠΟΕΔΗΝ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων) και τον πρόεδρό της Μιχάλη Γιαννακό για συκοφαντική εξύβριση.

«Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη» σχολιάζει σκωπτικά η ΠΟΕΔΗΝ, και κατηγορεί τον κ. Πολάκη ότι ασχολείται με τα «ξεκαθαρίσματα λογαριασμών», στοχοποιώντας για άλλη μία φορά την Δικαιοσύνη. 

«Σε μια κίνηση, που αποδεικνύει περίτρανα, ότι απαξιώνει πλήρως όλους τους οργανωμένους θεσμούς της Πολιτείας, τους οποίους ως Υπουργός είναι υποχρεωμένος να σέβεται, επιλέγει αυτή την φορά να επιτεθεί στην Πρόεδρο Πρωτοδικών, που «τόλμησε» να εκδώσει απόφαση εις βάρος του, καταδικάζοντας τον να πληρώσει 25.000 ευρώ για όσα συκοφαντικά έχει γράψει στο FACEBOOK για την Ομοσπονδία και τον Πρόεδρο της κύριο Γιαννάκο» τονίζεται από την Ομοσπονδία. 

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, «κατά την προσφιλή τακτική του, ο κύριος Πολάκης αναζητά και πάλι οργανωμένους εχθρούς της Κυβέρνησης και του ιδίου, τους οποίους εντοπίζει για άλλη μία φορά  στην Δικαιοσύνη, γιατί απέρριψε το αίτημα του για αναβολή, όταν η αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ εις βάρος του είχε ήδη δικαστεί μία φορά τον Γενάρη 2018 χωρίς να ίδιος να «τιμήσει» την διαδικασία με την παρουσία του και γιατί το νέο αίτημα αναβολής, σχετίζονταν με «κοινοβουλευτικές του υποχρεώσεις», που τον εμπόδιζαν να παραστεί στο Δικαστήριο! Θαρρείς και η Δικαιοσύνη είναι υποχρεωμένη να προγραμματίζει, πότε θα δικάσει ανάλογα με τις κοινοβουλευτικές δραστηριότητες του κυρίου Υπουργού! Ξεχνά, βεβαίως, να αναφέρει ο κύριος Υπουργός, ότι το αίτημα αναβολής είχε υποβληθεί από την Δικηγόρο του, η οποία και αποχώρησε μετά την απόρριψη του, χωρίς να παραμείνει και να παραστεί για να υπερασπιστεί τα όσα ο κύριος Υπουργός, όπως διατείνεται ορθώς είχε πράξει. Ούτε βεβαίως, το Δικαστήριο κοινοποιεί τις αποφάσεις του στους διαδίκους, οι οποίοι μπορούν να λάβουν αντίγραφο κάθε απόφασης μόλις εκδίδεται, πράγμα, το οποίο ο ίδιος προφανώς δεν έπραξε, αν και το Υπουργείο Υγείας διαθέτει πολλούς δικηγόρους. 

Το σοβαρότερο δε ατόπημα του ως άνω Δελτίου Τύπου είναι η ρητή και απερίφραστη δήλωση του κυρίου Πολάκη, ότι δεν πρόκειται να συμμορφωθεί με την απόφαση της Δικαιοσύνης προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ. Όπως θα έπραττε κάθε Πολίτης, όπως θα έπρεπε να πράττει κάθε Υπουργός μίας Κυβέρνησης Δημοκρατικής. Γιατί ο κύριος Πολάκης θα έπρεπε να γνωρίζει, ότι μόνο σε Δημοκρατίες τύπου Μαδούρο, οι πολιτικοί είναι υπεράνω του νόμου και των δικαστικών αποφάσεων. Και όλα αυτά, γίνονται υπό την άτυπη κάλυψη της Κυβέρνησης, του κυρίου Πρωθυπουργού, ο οποίος παρακολουθεί σιωπηρά για μία ακόμα φορά την εκτροπή του Υπουργού του, χωρίς να αντιδρά, όπως έχει κάνει δεκάδες φορές στο παρελθόν, παρέχοντας του με τον τρόπο αυτό την κάλυψη του.

«Λυπούμαστε, κύριε Τσίπρα, για τον Υπουργό σας. Λυπούμαστε, που ο ευαίσθητος χώρος της υγείας, βρίσκεται αυτή την στιγμή στα χέρια ενός ανθρώπου, που απαξιεί κάθε σοβαρό θεσμό αυτής της χώρας! Ένα πράγμα, θα πρέπει να γνωρίζουν τα κυβερνητικά στελέχη μέσα στον ίλιγγο της εξουσίας, που τους έχει καταλάβει. Η δικαιοσύνη την οποία ο κος Πολάκης ευτελίζει είναι το καταφύγιο για κάθε αδύναμο πολίτη. Η διοίκηση της ΠΟΕΔΗΝ εκλέχθηκε πρόσφατα για τρία χρόνια. Διαθέτει νωπή εντολή από 45.000 εργαζόμενους στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, το ΕΚΑΒ, την Πρόνοια. Δεν λαμβάνουμε διαπιστευτήρια από τον κο Πολάκη!!!» καταλήγει η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας. 

Πηγή: skai.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ