Η Lavipharm στη 2η Ημερίδα με θέμα: «Νόσος Alzheimer και Σακχαρώδης Διαβήτης»

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Νοεμβρίου 2016 | Med & Health
Η Lavipharm, στο πλαίσιο της τακτής ενημέρωσης της ιατρικής κοινότητας, συμμετείχε στη 2η Ημερίδα με θέμα: «Νόσος Alzheimer και Σακχαρώδης Διαβήτης», που διοργανώθηκε από τη Νευρολογική Κλινική, Ιατρείο Άνοιας του ΓΝΘ Παπαγεωργίου σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη

Η Lavipharm, στο πλαίσιο της τακτής ενημέρωσης της ιατρικής κοινότητας, συμμετείχε στη 2η Ημερίδα με θέμα: «Νόσος Alzheimer και Σακχαρώδης Διαβήτης», που διοργανώθηκε από τη Νευρολογική Κλινική, Ιατρείο Άνοιας του ΓΝΘ Παπαγεωργίου σε συνεργασία με το Διαβητολογικό Κέντρο ΓΝΘ Παπαγεωργίου, στη Θεσσαλονίκη.

Η συσχέτιση των δυο αυτών νοσηρών καταστάσεων, σε βαθμό που η νόσος Alzheimer να θεωρείται από ορισμένους  ο Σακχαρώδης Διαβήτης τύπου ΙΙΙ,  προσεγγίστηκε με  ιδιαίτερη επιτυχία στην ημερίδα, στην οποία συμμετείχαν 200 σύνεδροι, φοιτητές, ειδικευόμενοι και ειδικοί ιατροί, KOL, νευρολόγοι, παθολόγοι και διαβητολόγοι, νοσοκομειακοί και ιδιώτες.

Η  νόσος Alzheimer αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ιατρικά αλλά και ανθρωπιστικά προβλήματα της σύγχρονης κοινωνίας, λόγω της σοβαρής και εξελισσόμενης γνωσιακής και λειτουργικής επιδείνωσης των ασθενών, της έλλειψης ικανοποιητικής θεραπείας και της μεγάλης επιβάρυνσης των φροντιστών. Όμως σήμερα, μεγάλη αύξηση  ασθενών εμφανίζει και ο Σακχαρώδης Διαβήτης, ο οποίος  αποτελεί δυστυχώς μία από τις συχνότερες μεταβολικές διαταραχές στο δυτικό κόσμο με ποικίλες και σοβαρές ιατροκοινωνικές επιπτώσεις και δυσεπίλυτα θεραπευτικά προβλήματα.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης και η νόσος Alzheimer θεωρούνταν παραδοσιακά ξεχωριστές νοσολογικές οντότητες. Ωστόσο τα αποτελέσματα επιδημιολογικών και επιστημονικών ερευνών δείχνουν πιθανή σχέση και αναδεικνύουν κοινούς παθοφυσιολογικούς μηχανισμούς. Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι ένα κλινικό σύνδρομο που χαρακτηρίζεται από υπεργλυκαιμία και οφείλεται σε μειωμένη έκκριση και/ή δράση της ινσουλίνης. Πιθανόν οι δύο νόσοι να σχετίζονται με μία διαταραχή στη μεταφορά σημάτων στον εγκέφαλο μέσω της ινσουλίνης. Συνεπώς έχει ιδιαίτερη σημασία η διατήρηση φυσιολογικών επιπέδων γλυκόζης στη μέση ηλικία για την πρόληψη της εμφάνισης νόσου Alzheimer σε μεγαλύτερη ηλικία.

Η Lavipharm δραστηριοποιείται στο χώρο του φαρμάκου από το 1911 έχοντας στόχο την αρωγή στο λειτούργημα των γιατρών και φαρμακοποιών, με την παροχή αξιόπιστων θεραπευτικών επιλογών. Στο χαρτοφυλάκιό της περιλαμβάνονται καινοτόμα, ασφαλή και αποτελεσματικά προϊόντα, που ανταποκρίνονται στις καθημερινές ανάγκες υγείας του σύγχρονου καταναλωτή. Με εμπειρία 20 και πλέον ετών στη θεραπευτική κατηγορία του  Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, η Lavipharm μεριμνά για τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών που πάσχουν από άνοια ή από κάποιο καταθλιπτικό σύνδρομο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ