4ωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στο ΕΣΥ στις 12 Μαΐου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
10 Μαΐου 2016 | Med & Health
Η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 8:00 έως τις 12:00.

Τετράωρη στάση εργασίας από τις 8:00 έως τις 12:00 και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΕΣΥ, στην Πρόνοια και στο ΕΚΑΒ, την Πέμπτη 12 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) κατηγορεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι «μαγειρεύει τις λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ και παραμένουν κλειστές πάνω από 50 κλίνες ΜΕΘ».
 
Μάλιστα, κάνει λόγο για υποστελέχωση του ΕΣΥ, με το προσωπικό να είναι κάτω των ορίων ασφαλείας και υποχρηματοδότηση, αφού όπως αναφέρει «στέγνωσαν τα Ταμεία των Μονάδων Δημόσιας Υγείας και αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα».

Όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση, η ΠΟΕΔΗΝ θα καταθέσει αναφορά στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου «για τη διενέργεια εισαγγελικής έρευνας προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικά προς τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Πολάκη, για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, επειδή τίθενται σε κίνδυνο κατ' εξακολούθηση ανθρώπινες ζωές, με τις ρουσφετολογικές πολιτικές αποφάσεις που λαμβάνουν, τις πολιτικές σκοπιμότητες που υπηρετούν και τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζουν».

Μεταξύ άλλων, η Ομοσπονδία διεκδικεί επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας, επίλυση κλαδικών αιτημάτων του νοσηλευτικού προσωπικού, μετατροπή των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού σε αορίστου χρόνου και ανανέωση των πεντάμηνων συμβάσεων των υπαλλήλων που υπηρετούν μέσω κοινοτικών προγραμμάτων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ