ΕΙΝΑΠ: Μηνύσεις σε διοικήσεις νοσοκομείων για μη συμμόρφωση στην αναπροσαρμογή μισθών

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
19 Σεπτεμβρίου 2019 | Med & Health
Την απόφαση να μηνύσει τους διοικητές των νοσοκομείων Αττικής, για τη μη συμμόρφωσή τους με την απόφαση του ΣτΕ για την αναπροσαρμογή των μισθών τους και για παράβαση καθήκοντος, έλαβε το δ.σ. της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).Παράλληλα, δηλώνει ότι θα μηνύσει και τους νέους διοικητές που τυχόν διοριστούν, αν και αυτοί δε συμμορφωθούν με τη δικαστική αυτή.

Η ΕΙΝΑΠ τονίζει πως «οι ιατροί κλάδου Ε.Σ.Υ. δεν παραιτούνται από την αξίωσή τους να εισπράξουν ό,τι δικαιούνται. Αυτό καλό είναι να το συνειδητοποιήσουν οι πάντες».

Όπως εξηγεί, η Ολομέλεια του ΣτΕ, με την 431/2018 απόφασή της, έκρινε ότι οι διατάξεις της περίπτωσης 27 της υποπαραγράφου Γ1 της παραγράφου Γ του άρθρου πρώτου είναι αντισυνταγματικές. Κατά συνέπεια, οι μειώσεις των αποδοχών των ιατρών κλάδου ΕΣΥ, που επιβλήθηκαν σ’ εκτέλεση των πιο πάνω διατάξεων, είναι μη σύννομες.

«Οι διοικήσεις των νοσοκομείων ΕΣΥ αδιαφόρησαν για τις συνέπειες που επέφερε η 431/2018 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ. Συνεχίζουν να καταβάλουν αποδοχές μειωμένες, σε σύγκριση με εκείνες που καταβάλονταν πριν από την ισχύ των αντισυνταγματικών διατάξεων. Ανέλαβαν, έτσι, την ευθύνη για τη μη συμμόρφωσή τους με την απόφαση 431/2018 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας» επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αττικής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ