Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ στο Προεδρείο της Eurocommerce

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
22 Απριλίου 2015 | Λιανεμπόριο & FMCG
Μετά τη σημερινή Γενική Συνέλευση στις Βρυξέλλες.

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα, 22 Απριλίου στις Βρυξέλλες, η Γενική Συνέλευση της Eurocommerce, προκειμένου να εκλέξει τη νέα σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου και να κατανείμει τις αρμοδιότητες στα μέλη. Κατά τη σχετική διαδικασία αρχαιρεσιών, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης, εξελέγη στο Προεδρείο της.

Η Eurocommerce, στην οποία η ΕΣΕΕ συμμετέχει ως πλήρες μέλος, είναι η εργοδοτική οργάνωση που εκπροσωπεί τα συμφέροντα έξι εκατομμυρίων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων λιανικού, χονδρικού και διεθνούς εμπορίου σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ιδρύθηκε το 1993 και αποτελεί αναγνωρισμένο κοινωνικό εταίρο στην ΕΕ συμμετέχοντας ενεργά στον Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Διάλογο. Στα μέλη της περιλαμβάνονται εθνικές Ομοσπονδίες εμπορίου από 31 χώρες, 27 κορυφαίες εταιρείες λιανικής και χονδρικής, Συνομοσπονδίες των ΜμΕ και κλαδικές οργανώσεις.

Η εκλογή του Προέδρου της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη στο Προεδρείο της Eurocommerce, ενισχύει σημαντικά τη θέση της Συνομοσπονδίας ως θεσμικού εκπροσώπου του ελληνικού εμπορίου και της ελληνικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη. To γεγονός μάλιστα ότι η ΕΣΕΕ συμμετέχει παράλληλα στην UEAPME, όπου ο κ. Κορκίδης ήδη κατέχει τη θέση του Αντιπροέδρου, πολλαπλασιάζει θετικά το εύρος παρέμβασής της στα κέντρα λήψης των ευρωπαϊκών αποφάσεων σε μια κρίσιμη συγκυρία, καθώς την επόμενη τριετία αναμένονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων να διατεθούν 75 δις ευρώ για μακροχρόνιες επενδύσεις στο χώρο των ΜμΕ.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης, ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ κ. Γιώργος Καρανίκας και η διευθύντρια του ΙΝΕΜΥ κ. Βάλια Αρανίτου παρευρέθηκαν στη Συνεδρίαση της Ομάδας Εργοδοτών της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (ΕΟΚΕ), κατά την οποία ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ τοποθετήθηκε και μίλησε για το ελληνικό ζήτημα, την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα και τις επιπτώσεις της κρίσης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ