Νέο κατάστημα γειτονιάς από την Metro AEBE

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
21 Μαρτίου 2018 | Λιανεμπόριο & FMCG
Tο νέο εγχείρημα της οικογένειας Παντελιάδη

Της Δήμητρας Μανιφάβα

Νέου τύπου κατάστημα γειτονιάς σχεδιάζει η Metro AEBE, επιχειρώντας με τη σειρά της, εάν, βεβαίως επιτύχει το πείραμα, να διεκδικήσει μερίδιο από τη μικρή και μεσαία λιανική. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο κ. Στέφανος Β. Παντελιάδης, διευθυντής ανάπτυξης της Metro AEBE, εντός του 2018 η εταιρεία θα ιδρύσει ένα πιλοτικό μικρό κατάστημα λιανικής. Αναλόγως των επιδόσεών του, ο συγκεκριμένος τύπος καταστήματος θα αναπτυχθεί στις γειτονιές των πόλεων με εταιρικά σημεία πώλησης και όχι μέσω franchising. Όπως ανέφερε ο ίδιος τα καταστήματα αυτά θα διαφέρουν σε πολλά από τα καταστήματα My Market Easy που ήδη έχει στο δίκτυό της η Metro. Τα τελευταία πρόκειται για καταστήματα 350-600 τ.μ. και αποτελούν τη διάδοχη κατάσταση των καταστημάτων «Βερόπουλος Express». Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν στο πλαίσιο του συνεδρίου «Food Retail CEO Forum».

Περισσότερες λεπτομέρειες έδωσαν από την πλευρά τους τα στελέχη της SPAR International και της SPAR Hellas για την επανείσοδό τους στην ελληνική αγορά. Ο Evan Christofides, διευθυντής ανάπτυξης του κλάδου λιανεμπορίου της SPAR International αποκάλυψε πως στα καταστήματα στην Ελλάδα θα υπάρχει και τομέας έτοιμων γευμάτων και σε κάποια μεγαλύτερα καταστήματα και σάλα εστίασης, κατηγορίες υπηρεσιών και προϊόντων δηλαδή που έχουν αναπτυχθεί από την SPAR και σε άλλες χώρες. Πάντως, τα καταστήματα στην Ελλάδα θα είναι από 200 τ.μ. έως 1.000 τ.μ. με τον ίδιο να προσθέτει χαρακτηριστικά: «Δεν θα προσπαθήσουμε να ανταγωνιστούμε τώρα τους μεγάλους λιανεμπόρους». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εντός του 2018 αναμένεται να ιδρυθούν στην Αττική 10 καταστήματα και για τους σκοπούς αυτούς η SPAR Hellas εξετάζει και τα προς εκποίηση 22 καταστήματα του δικτύου της «Σκλαβενίτης» (καταστήματα που πρέπει να πωληθούν βάσει της απόφασης της Επιτροπής Ανατγωνισμού που ενέκρινε τη συγκέντρωση «Σκλαβενίτη» - «Μαρινόπουλου»).

Ο διευθύνων σύμβουλος της SPAR Hellas από την πλευρά του κ. Φοίβος Καρακίτσος ανέφερε ότι το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα των καταστημάτων του νέου εγχειρήματος σε σύγκριση με αυτά των μικρών καταστημάτων των μεγάλων αλυσίδων θα είναι το διαφορετικό μίγμα προϊόντων αναλόγως των αναγκών της κάθε τοπικής κοινωνίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ