Leroy Merlin: Σημαντικά πλάνα ανάπτυξης στην Ελλάδα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Σεπτεμβρίου 2016 | Λιανεμπόριο & FMCG
Εγκαινιάζει νέο κατάστημα στο Μαρούσι ενώ θέτει σε  εφαρμογή δυναμικό επενδυτικό πλάνο για την συνέχεια με νέα formats και οmnichannel πρακτικές

Tου Δημήτρη Τσουκαλά

Υλοποιώντας μια επένδυση συνολικού ύψους 30 εκατ. ευρω η Leroy Merlin εγκαινιάζει το πέμπτο κατάστημα της στην Ελληνική αγορά, το οποίο φαίνεται πως αποτελεί την αφετηρία για μια νέα εποχή έντονης ανάπτυξης και επενδύσεων για την εταιρεία. Το νέο κατάστημαστο «Δαχτυλίδι», βρίσκεται στο Μαρούσι, στη Λεωφ. Κηφισίας 73 στο κτίριο που παλαιότερα στέγαζε τους πολυκινηματογράφους Kosmopolis και πλέον έχει αλλάξει ριζικά.

Πρόκειται για το πρώτο κατάστημα που εγκαινιάζει η αλυσίδα μετά από 7 χρόνια αλλά όπως όλα δείχνουν σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλα. Σύμφωνα με τον Olivier Arduin, Managing Director, Leroy Merlin Ελλάδας και Κύπρου μέσα στα επόμενα δυο χρόνια αναμένεται να εγκαινιαστούν τουλάχιστον 2-3 νεά καταστήματα στην Αθήνα που θα ακολουθούν το σημερινό concept (6.000-9.5000 τμ) ενώ στην συνέχεια στόχος είναι να εισαχθούν δυο ακόμη formats καταστημάτων. To πρώτο φέρει την ονομασία City και περιλαμβάνει καταστήματα συνολικής επιφάνειας 2000-3000 τμ ενώ το δεύτερο υπο το brand Χpress θα χρειάζεται ακόμη μικρότερους χώρους (700 τμ). Mάλιστα, στόχος της εταιρείας είναι το format αυτό να αποκτήσει παρουσία σε νησιά της Ελλάδας.

Παράλληλα, η αλυσίδα πρόκειται να επενδύσει σημαντικά στην omnichannel στρατηγική της, θέλοντας να ενδυναμώσει την online και mobile παρουσία της. Στο ίδιο πλαίσιο, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης προγράμματος Loyalty, που σύμφωνα με στελέχη της θα διαφέρει σημαντικά από αυτά, που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην αγορά και θα παρουσιαστεί μέσα στο 2017.

Το επενδυτικό πλάνο ανάπτυξης που έχει ορίσει η αλυσίδα για τα επόμενα χρόνια και υποστηρίζεται τόσο από τους Έλληνες μέτοχους όσο και από τον θυγατρικό όμιλο adeo  group, στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις θετικές επιδόσεις της Leroy Merlin κατά την περίοδο της κρίσης στην χώρα μας. Η αλυσίδα καταγράφει ανοδική πορεία κάθε χρόνο αυξάνοντας το μερίδιο αγοράς της ενώ χαρακτηριστικό είναι πως  παρά την πτωτική πορεία της αγοράς το 2015 παρουσίασε αύξηση 8,7% όσον αφορά τις πωλήσεις της ενώ κατόρθωσε να αυξήσει κατά 6,5% τους πελάτες της.

Σύμφωνα με  τον βασικό μέτοχο της εταιρείας Παύλο Φουρλή, φέτος η αλυσίδα πρόκειται να καταγράψει διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης ενώ εκτίμηση της διοίκησης είναι πως το 2021 θα έχει τριπλασιάσει τα μεγέθη της. Επίσης, ο κ. Φουρλής ανέφερε πως η εταιρεία αναμένεται το 2018 να παρουσιάσει λειτουργική κερδοφορία.

Για να επιτύχει αυτούς τους στόχους φυσικά θα συνεχίσει -όπως αναφέρθηκε- να επενδύει στην Ελληνική αγορά, στην οποία έχει ήδη υλοποιήσει επενδύσεις συνολικού ύψους 150 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά το νέο κατάστημα στο Mαρούσι, σε ένα χώρο που αγγίζει τα 9.000 τετραγωνικά μέτρα, η Leroy Merlin έχει δημιουργήσει 4 διαφορετικούς κόσμους, αυτόν των project (μπάνιο, κουζίνα, δάπεδα κ.α.), εκείνον των τεχνικών λύσεων στο οποίο δίνει ιδιαίτερο βάρος πλέον (εργαλεία, κατασκευές κ.α.), αυτόν της διακόσμησης και του κήπου, στους οποίους εντάσσονται δεκατέσσερα διαφορετικά τμήματα, εκθέτοντας διάφορες ιδέες και projects Ακόμη το κατάστημα περιλαμβάνει γωνιές έμπνευσης με DIY ιστορίες, 35.000 προϊόντα και υπηρεσίες ενώ σημαντική είναι η παρουσία 155 ειδικών στο κατάστημα, οι οποίοι διαθέτουν εξειδικευμένες γνώσεις,

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια του νέου καταστήματος, παρουσία του κ. Christophe Chantepy, πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, του κ. Γεώργιου Πατούλη, δημάρχου Αμαρουσίου, στελεχών Γαλλικών εταιρειών που επιχειρούν στη χώρα μας, προμηθευτών της εταιρείας καθώς και εργαζομένων της Leroy Merlin στην Ελληνική αγορά. Το νέο σπίτι της Leroy Merlin θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό στις 30 Σεπτεμβρίου με πολλά δώρα και εκπλήξεις. H έναρξη λειτουργίας του νέου καταστήματος υποστηρίζεται με καμπάνια προβολής η οποία ήδη βρίσκεται στον «αέρα».   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ