Leroy Merlin: Επενδύει 20 εκατ. στην επόμενη τριετία

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
25 Ιουνίου 2020 | Λιανεμπόριο & FMCG
Η εταιρεία εγκαινίασε το 7ο κατάστημά της στην Ελλάδα, προχωρώντας σε επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, και δημιουργώντας 150 θέσεις εργασίας.


Του Δημήτρη Τσουκαλά
 
Eπενδύσεις 20 εκατ. ευρώ σχεδιάζει για την επόμενη τριετία στην Ελλάδα η Leroy Merlin, που συμπληρώνει 15 χρόνια παρουσίας στην Ελληνική αγορά. Η αλυσίδα εγκαινίασε την προηγούμενη εβδομάδα το 7ο  κατάστημα της στην ελληνική αγορά (5Ο στην Αττική)  στη Λεωφόρο Κηφισού 60 & Ηρούς στην έξοδο Λένορμαν, το οποίο θα εξυπηρετεί την Δυτική αλλά και την Κεντρική Αττική και θα αποτελέσει παράλληλα την αφετηρία για τον επόμενο κύκλο ανάπτυξης της αλυσίδας σε Ελλάδα και Κύπρο. Η εκδήλωση των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γάλλου πρέσβη Patrick Maisonnave, του Υπουργού Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, με απόλυτο σεβασμό στις υγειονομικές απαιτήσεις λόγω της πανδημίας του Covid-19 και μέσω τηλεδιάσκεψης για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και «έκρυβε» σημαντικές ειδήσεις. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε πως η Leroy Merlin εξετάζει για την συνέχεια την δημιουργία νέων καταστημάτων στα Νότια Προάστια της Αττικής, στην δυτική Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη (Ηράκλειο/Xανιά) αλλά και στην Νότια Κύπρο (Λεμεσό). Επίσης το πλάνο της για το άμεσο μέλλον προβλέπει ακόμη την δημιουργία καινούργιου Logistics Center 25000 τμ στην Αττική αλλά και την σημαντική επένδυση στον ψηφιακό μετασχηματισμό της, που, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την δημιουργία marketplace προιόντων στην Ελλάδα ακολουθώντας πρακτική που ο μητρικός όμιλος ADEO έχει εφαρμόσει με επιτυχία σε άλλες αγορές. Επιπρόσθετα η Leroy Merlin ετοιμάζεται να ανακοινώσει άμεσα στρατηγική συνεργασία με retailer από άλλο χώρο (όχι όμως σουπερμάρκετ) για την παροχή πακέτου ολοκληρωμένων λύσεων. 

ΑΝΟΔΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
Με τις συγκεκριμένες αναπτυξιακές κινήσεις η Leroy Merlin ευελπιστεί να συνεχίσει τη δυναμική της παρουσία στην ελληνική αγορά, στην οποία καταγράφει αξιοσημείωτη άνοδο. Η αλυσίδα απασχολεί πλέον 1300 εργαζόμενους στην Ελλάδα και έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 115 εκατ. ευρώ σε αυτά τα 15 χρόνια πορείας της στην ελληνική αγορά. Ο κύκλος εργασιών της το 2019 ανήλθε σε 158,2 εκατ. ευρώ, σε μια επίδοση που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξεως του 80% σε σχέση με το τζίρο που κατέγραφε το 2012 (87,3 εκατ. ευρώ). Επίσης, η πελατειακή της βάση έχει αυξηθεί κατά 72% και το 2019 άγγιξε τα 3,7 εκατ. Μάλιστα το 25% των πελατών αποτελούν και μέλη του προγράμματος loyalty που παρουσίασε η αλυσίδα το 2018. Ακόμη αναφοράς χρήζει και το γεγονός πως η Leroy Merlin στην Ελλάδα έκανε μέσα στο 2019 και την είσοδο της στο e-commerce, με το e-shop της που μετρά μόλις 8 μήνες λειτουργίας να καταγράφει πλέον 1,5 εκατ. επισκέψεις το μήνα.
 
ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ
Όσον αφορά τα εγκαίνια της επόμενης εβδομάδας, με επένδυση ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, και δημιουργώντας 150 θέσεις εργασίας, το 7ο κατάστημα LEROY MERLIN στην Ελλάδα, στη Λεωφόρο Κηφισού 60 & Ηρούς στην έξοδο Λένορμαν. δημιουργήθηκε σε μόλις 7 μήνες, και διαθέτει υπερσύγχρονους χώρους, συνολικής επιφάνειας 10.000 τ.μ., αποτελώντας ακόμα μια ψήφο εμπιστοσύνης του Adeo Group στην Ελληνική αγορά.
Το νέο κατάστημα LEROY MERLIN στον Κηφισό, το οποίο λειτουργεί βάσει όλων των απαιτούμενων ρυθμίσεων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, θα προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε κατασκευή, ανακαίνιση και βελτίωση οποιουδήποτε χώρου ιδιώτη και επαγγελματία με χιλιάδες προϊόντα, από οικοδομικά υλικά και ολοκληρωμένες λύσεις για την κουζίνα και το μπάνιο, μέχρι είδη κήπου και διακόσμησης, καθώς και μία σειρά από νέες υπηρεσίες ενισχύοντας έτσι την εμπειρία των πελατών, ενώ διαθέτει 500 θέσεις δωρεάν parking. Mε αφορμή το άνοιγμα του νέου καταστήματος η LEROY MERLIN προσθέτει νέες υπηρεσίες στη λίστα παροχών της όπως: Services center, design lab και εργαστήριο για κοπή κλειδιών, ευέλικτες πληρωμές με ένα ειδικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα, ειδικές προσφορές και υπηρεσίες για επαγγελματίες και τεχνίτες, όπως δυνατότητα παράδοσης εντός 24 ωρών ανεξαρτήτως μεγέθους καθώς και αποκλειστική τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης τεχνιτών, drive through οικοδομικών υλικών από τις 7:00 π.μ. - 21:00 μ.μ. και ειδικές τιμές για μέλη του LEROY MERLIN club.
Επιπλέον, μετά από την επιτυχημένη πορεία του Homistas Lab στο κατάστημα της B. Σοφίας, η εταιρία θα λανσάρει το δεύτερο Lab στην Ελλάδα, έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τα μέλη της LEROY MERLIN όπου θα μπορούν να δημιουργήσουν τη δική τους κατασκευή, να δοκιμάζουν εργαλεία και λύσεις αλλά και να παρακολουθούν σεμινάρια από εξειδικευμένους τεχνικούς και ειδικούς του Ηome Ιmprovement.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ