Γιάννης Μασούτης: Διεκδικεί την προεδρία του ΕΒΕΘ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
24 Νοεμβρίου 2017 | Λιανεμπόριο & FMCG
Επικεφαλής του συνδυασμού  ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ που συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ΕΒΕΘ στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017

Ο Γιάννης Μασούτης διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας «Διαμαντής Μασούτης» και Retail Μanager της Χρονιάς στα RetailBusinesss Awards 2016 (στην φωτό παραλαμβάνει το βραβείο από τον πρόεδρο του ΣΕΛΠΕ Αντώνη Μακρή) διεκδικεί την προεδρία του ΕΒΕΘ (Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης). Έχει τεθεί επικεφαλής του συνδυασμού  ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ που συμμετέχει στις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στο ΕΒΕΘ στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017 και όπως σημειώνει θέλει να συμβάλλει «στην προσπάθεια να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά έναν πολύ σημαντικό θεσμό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και να το καταστήσουμε κυρίαρχο, για να κρατήσουμε την επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο και να την ενισχύσουμε με όλους τους τρόπους»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν μέσα της συμπρωτεύουσας, ο Δημήτρης Μπακατσέλος, πρόεδρος του ΕΒΕΘ από το 1998, ανακοίνωσε στους συνεργάτες του την απόφασή του να αποχωρήσει από τη διοίκηση του φορέα, και έχει  μάλιστα συμφωνήσει να στηρίξει για διάδοχό του τον Γιάννη Μασούτη,

Αναλυτικά σε σχετική επιστολή του ο Γιάννης Μασούτης αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητές και αγαπητοί επιχειρηματίες-μέλη του ΕΒΕΘ,

Μέσα σε μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα, οικονομικά και κοινωνικά, ξεκινάμε μια προσπάθεια να ανεβάσουμε ακόμη πιο ψηλά έναν πολύ σημαντικό θεσμό της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, και να το καταστήσουμε κυρίαρχο, για να κρατήσουμε την επιχειρηματικότητα στο προσκήνιο και να την ενισχύσουμε με όλους τους τρόπους.

Με τη νέα επιμελητηριακή νομοθεσία περιμένουμε πολλές αλλαγές μέσα στα επόμενα χρόνια. Θα πρέπει να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι έτσι ώστε να έχουμε κυρίαρχο ρόλο στις εξελίξεις και τις αποφάσεις.

Παράλληλα, το ΕΒΕΘ θα συνεχίσει να αξιοποιεί το ρόλο του επίσημου συμβούλου της Πολιτείας κάνοντας τις αναγκαίες παρεμβάσεις, αλλά και το ρόλο του βασικού φορέα εκπροσώπησης του επιχειρείν μέσα από συλλογικά όργανα στα οποία μετέχει προς όφελος της πόλης της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Τα μεγάλα ζητήματα που έχουμε μπροστά μας αφορούν:

 Την προώθηση μεγάλων έργων στην περιοχή (ΟΛΘ, Μετρό, Αεροδρόμιο Μακεδονία).

Την ανάληψη πρωτοβουλιών για επίλυση προβλημάτων μελών & παροχή υπηρεσιών στις επιχειρήσεις-μέλη του ΕΒΕΘ

Δημιουργία ειδικής συμβουλευτικής υπηρεσίας στο ΕΒΕΘ για τα μέλη του για θέματα νομικής, ασφαλιστικής και λογιστικής φύσεως.

Την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των μελών του ΕΒΕΘ με διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών συμμετοχή σε διεθνείς εκθέσεις, προώθηση συνεργιών μεταξύ ελληνικών και ξένων επιχειρήσεων.

Την προώθηση της συμπληρωματικής κατάρτισης των μελών μέσα από διοργάνωση σεμιναρίων και ημερίδων/συνεδρίων για νέες μεθόδους διοίκησης και προώθησης αγαθών και υπηρεσιών.

 Τη διασύνδεση της εκπαίδευσης με το επιχειρείν και τη θέσπιση μεταπτυχιακού τίτλου (MBA) σε συνεργασία του ΕΒΕΘ με τοπικό ΑΕΙ.

 Την περαιτέρω ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσιών (e-chamber) που αφορούν τόσο στις συναλλαγές των μελών με το ΕΒΕΘ και το ΓΕΜΗ για υποβολή δικαιολογητικών, έκδοση πιστοποιητικών, πληρωμές, όσο και σε υπηρεσίες προώθησης αξιοποιώντας το portal του ΕΒΕΘ.

 Τη συμμετοχή του ΕΒΕΘ σε αναπτυξιακά προγράμματα σε συνεργασία με άλλα επιμελητήρια και ευρωπαϊκούς επιχειρηματικούς φορείς.

Την αξιοποίηση και ανάδειξη του ιστορικού προπολεμικού μητρώου και λοιπού αρχειακού υλικού του ΕΒΕΘ- ενός μοναδικού και ιδιαίτερα σημαντικού αρχείου.

Μελέτες-έρευνες

Αξιοποίηση των δομών του ΕΒΕΘ για την καταγραφή των ιδιαίτερων προβλημάτων και των απόψεων των μελών του ΕΒΕΘ και την ανάδειξή τους και τεκμηρίωση των αντίστοιχων αιτημάτων προς την Πολιτεία.

 

Επειδή η ανάπτυξη της οικονομίας σε εθνικό και τοπικό επίπεδο μπορεί να έρθει μόνο μέσα από την ενδυνάμωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων, καλώ όλα τα μέλη του ΕΒΕΘ να ψηφίσουν στις εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου στις 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017.

Ελάτε να ξαναδώσουμε στο επιχειρείν τη θέση που του αξίζει.

Ελάτε όλοι μαζί να φτιάξουμε ένα ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ.

 

Γιάννης Μασούτης, επικεφαλής του συνδυασμού

ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ στις εκλογές του ΕΒΕΘ 2017»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ