ΕΣΕΕ: Συναντήσεις με «Λαϊκή Ενότητα» & Ποτάμι

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
27 Αυγούστου 2015 | Λιανεμπόριο & FMCG
Φορολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα στο επίκεντρο των συζητήσεων

Στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής που έλαβε η τρίτη αριθμητικά κοινοβουλευτική ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας», ο Πρόεδρός της κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης και στελέχη της προσκάλεσαν  σε συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Αυγούστου, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας κ. Βασίλη Κορκίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Γιώργο Καρανίκα, με αντικείμενο συζήτησης εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

Ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΣΕΕ μετέφεραν στον κ. Λαφαζάνη τους φόβους και την αγωνία των μικρομεσαίων της αγοράς για τις μελλοντικές εξελίξεις στην οικονομία, επεσήμαναν τους κινδύνους από την πολιτική αβεβαιότητα και κατέθεσαν τις πάγιες θέσεις και αποφάσεις της Συνομοσπονδίας. Ο κ. Κορκίδης επεσήμανε ότι μεταξύ των μικρομεσαίων του εμπορίου δεν υπάρχουν κερδισμένοι παρά μόνο περισσότερο ή λιγότερο χαμένοι. Η σημερινή πολιτική κατάσταση δεν μας επιτρέπει να την αντιμετωπίσουμε με παρωπίδες, τη στιγμή μάλιστα που το μυαλό  των ανθρώπων της αγοράς βρίσκεται ήδη στην επόμενη ημέρα των εκλογών. Αυτό που επιθυμούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες είναι να ξαναδουλέψουν και να δημιουργήσουν ανάπτυξη με απασχόληση.

Παράληλλα, την Τεταρτη 26 Αυγούστου 2015 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Βασίλη Κορκίδη με τον Βουλευτή Β’ Αθηνών του «Ποταμιού» κ. Χάρη Θεοχάρη και το μέλος του «Ποταμιού» και του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Βλάση Χάρο.

Ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ ενημέρωσε τον κ. Θεοχάρη για τις δραματικές συνέπειες που θα έχουν οι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στην βιωσιμότητα των Μμε επιχειρήσεων και υποστήριξε ότι με αυτόν τον τρόπο «τιμωρείται» η κερδοφορία και η μικρή επιχειρηματικότητα. Επιπλέον, αναφέρθηκε στο επείγον της διασφάλισης ρευστότητας στην αγορά, με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την προώθηση του micro-financing και τη ρύθμιση των «κόκκινων» δανείων. Ο κ. Κορκίδης τόνισε, ότι πρέπει να δοθεί η δυνατότητα στις Μμε επιχειρήσεις να δουλέψουν, να φέρουν ανάπτυξη και να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ